Patronlar mutlu ve umutlu

1 Kasım seçimlerinden sonra patronlar cephesinden yapılan "umutlu" açıklamalara bir yenisi eklenmiş oldu. Sabancı'nın açıklamaları Türkiye'nin gündemiyle patronların gündemi arasındaki kalın duvarı ortaya seriyor.

Patronlar mutlu ve umutlu

Adana’da düzenlenen ‘Türkiye İnovasyon Haftası’ etkinliğinde konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “İlk 100 günde yapılacak reformları dört gözle bekliyoruz” dedi. 1 Kasım seçimlerinden sonra patronlar cephesinden yapılan “umutlu” açıklamalara bir yenisi eklenmiş oldu. Sabancı’nın açıklamaları Türkiye’nin gündemiyle patronların gündemi arasındaki kalın duvarı ortaya seriyor.

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye İnovasyon Haftası’nda, dünyaca ünlü konuşmacıların yanı sıra TİM, TÜSİAD ve MÜSİAD üyeleri de bir araya geldi.

“İlk 100 günde yapılacak reformları dört gözle bekliyoruz”

Etkinlikler kapsamında, ‘İş Dünyası ve İnovasyon’ başlıklı açılış konuşmasında seçimleri de değerlendiren Güler Sabancı, “Sonuçların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Seçmen Ak Parti’ye birlik ve beraberliği yeniden tesis etmeyi, tek başına hükümet etme yetkisini verdi. Birlik ve beraberlik içinde çalışmalıyız. Kaybedecek zamanımız yok. İlk 100 günde yapılacak reformları dört gözle bekliyoruz.” diye konuştu.

Sabancı konuşmasında, ‘inovasyon’un ekonominin itici gücü olduğunu belirterek kanun yapıcılara çok iş düştüğünü ve iyiye doğru gidilmesinden memnuniyetini ifade etti ve “Ar-Ge merkezi kanunu gibi uygulamalarla bir ilerleme var. Bu atılımların hız kesmeden sürmesi gerekiyor. İnovasyon alanında en önemli yol, üniversite sanayi işbirliğinden geçiyor. Gençlerin bakış açıları ve onlara verilecek imkanlarla üniversiteler bu kaynakları geliştirebilir.” diyerek sermayenin taleplerini açıkladı.