Patron, işçiyi öldürdü

Gelibolu'da bir lise inşaatında çalışıp 6 aylık maaşını alamayan işçi, alacağını istediği için katledildi.

Patron, işçiyi öldürdü

Türkiye, patronların kar hırsıyla gerekli önlemleri almadıkları için meydana gelen iş cinayetlerinden sonra şimdi de bir işçinin ödenmeyen ücretlerini istemesi üzerine patron tarafından öldürülmesine tanık oldu. Gelibolu’da bir lise inşaatında çalışıp 6 aylık maaşını alamayan işçi, alacağını istediği için katledildi.

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki bir lisenin depreme karşı güçlendirme inşaatında çalışıp 6 aylık paralarını alamayan 3 kardeş patrondan emeklerinin karşılığını istedi. 3 kardeşten biri patronun tabancasından çıkan kurşunlarla yaşamını yitirirken ölen işçinin 2 kardeşi de dövüldü.

Olay, depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle boşaltılan Gelibolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. İnşaatta çalışan taşeron işçiler Murat Al ile kardeşleri Mehmet Al ve Maşallah Al ile çalışmalarının karşılığı olduğunu belirttikleri altı aylık alacakları için Salı günü taşeron firma yetkililerine başvurdu.

Firma sahipleri M.Ç .ve İ.Ç. ile konuşan kardeşler, iddiaya göre, “Tamam yarın gelip hesap göreceğiz” denmesi üzerine inşattan ayrıldı. Bugün okul inşaatına gelen 3 işçi kardeş, firma sahibiyle konuşurken firma sahiplerinin yanlarında bulunan Ramazan Avcı belindeki tabancasını çekerek Mehmet Al’a ateş etti.

Olay yerine giden polis, göğsünden yaralanan Mehmet Al, darp edilen ağabeyi Murat Al ve kardeşi Maşallah Al ile sağ ayağından yaralanan Ramazan Avcı’yı gördü. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, yaralıları Gelibolu Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Yapılan müdahalelere rağmen Mehmet Al kurtarılamadı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.