Paşabahçe direnişi büyüyor

Paşabahçe’de 25 işçinin işten çıkarılması sonucu fabrika önünde ki eyleme 300 yakın destekçi geldi. Anadolu Cam’da işten atılan 15 işçinin de destek verdiği eyleme, işçi ailelerinin de destekleri moral ve güç kattı.

Paşabahçe direnişi büyüyor

Mersin Şişecam işçilerinin Anadolu Cam’da başlayan direnişinin ardından yanındaki Paşabahçe fabrikasına sıçrayan direniş bugün 6. Gününü doldurdu. Paşabahçe’de 25 işçinin işten çıkarılması sonucu fabrika önünde ki eyleme 300’e yakın destekçi geldi. Anadolu Cam’da işten atılan 15 işçinin de destek verdiği eyleme, işçi ailelerinin de destekleri moral ve güç kattı.

İşçi aileleri eyleme kendilerinin yaptıkları el pankartları ile katıldı. Pankartların üzerinde: İş, ekmek yoksa barışta yok!” , “Haksız işten çıkarmaya hayır!”, “Cama can katanların canını yakmayın!”

“Gereken adımlar atılmazsa onlara cehennemi yaşatacağız?”

Paşabahçe direnişiSaat 17:00’da başlayan eyleme diğer fabrikalardan ve hemen yakınındaki ÇimSa işçilerinden, dış destekçilerden ve sendikalardan da destek geldi. Desteğin her gün daha güçlü olması Paşabahçe işçilerinin moral değerlerini ve sınıfsal iradelerini gün geçtikçe yükseltmesine yardımcı oldu. Bu güçle konuşma alan Kristal İş Mersin Başkanı Ahmet Ergev: “Şişecam 35 işçiye verecek iş, ekmek bulamıyorsa yansın tutuşsun. Bizim gücümüz birliğimizdir. Bu işçiler cama ömrünü sağlığını verdi. Sen bizi bir meta gibi kullanıp köşeye atamazsın. Bu bir iki günde gerekli adımlar atılmazsa buradaki kalabalığın daha fazlası gelecek. Bizler 60 derecede çalıştık. Ateşi biliyoruz. Gereken adımlar atılmazsa onlara cehennemi yaşatacağız” dedi.

Ahmet Ergev’in ardından işçi temsilcileri konuşma aldı. Genel konuşmalar: “Sınıfa karşı sınıf mücadelesi verilmesi gerektiği; işçilerin birleşik mücadelesi karşısında patronlar yan yana hareket ediyorsa bizim dağınık ve bireysel durmaya, bu birliği bozacak girişimlere prim vermememiz gerekiyor. Her zamankinden daha büyük bir aciliyetle örgütlenmemiz gerekiyor” denildi.

Camda Sınıf Tavrı’nın, Dev-Tekstil’in, Ekmek-Özgürlük Dergisi’nin de içinde olduğu destek grupları eylemin ardından otobüslerle yarın tekrar gelmek üzere fabrika önünden ayrılırken, vardiyası biten cam işçileri çadırlarından ve fabrika önünde beklemeye devam etti.