Paris’te çatışma

Paris'in kuzeyinde yer alan Saint-Denis banliyösünde düzenlenen operasyonda çatışma çıktı.

Paris’te çatışma

Cuma gecesi gerçekleşen katliamdan sonra saldırının firarilerine dönük operasyonlar sürerken, Paris’in kuzeyinde yer alan Saint-Denis banliyösünde sabah 04.30 civarında düzenlenen operasyonda çatışma çıktı.

Reuters Haber Ajansına bilgi veren bir polis kaynağı operasyonda Paris saldırılarının firari şüphelilerini yakalamaya çalıştıklarını söyledi. Fransız basınına göre operasyonun, Paris saldırılarının beyni olarak tabir edilen Abdelhamid Abaaoud’u yakalamak için yapıldığı öne sürülüyor.

Bir Fransız televizyon kanalı operasyon sırasında yaralanan polisler olduğunu duyurdu. Saint-Denis’te görev yapan bir Fransız gazeteci iki ya da üç kişinin semtin merkezindeki bir apartmanda barikat kurduklarını ve çevrede yaşayanların tahliye edildiğini bildirdi.

Bölge yetkililerinin halka “Sokağa çıkmayın” uyarısı yaptığını söyleyen yerel basın kaynakları operasyonda bir polis yaralandığını, 2 terör şüphelisinin öldürüldüğünü, 2 kişinin de etrafının çevrildiğini yazdı.

Polisin ve özel kuvvetlerin halen bölgede olduğu ifade edilirken CNN’e konuşan polis yetkilileri de bölgede operasyon düzenlenmekte olduğunu doğruladı. Operasyon sırasında polisin girmek istediği bir daireden de ateş açıldığı öğrenildi.

Apartman dairesinin yapılan operasyonda iki kişi öldü.  İçeride bulunanlardan birisi ise bomba patlatarak kendini havaya uçuran bir kadın. Kimi kaynaklar üçüncü bir kişinin hala içeride olduğunu bildirirken, bazı haber ajansları ise bu üçüncü şüphelinin de öldüğünü söylüyor.

Çatışma sırasında bölgeden geçen bir kişinin de öldürüldüğü gelen bilgiler arasında ancak bu bilgi teyit edilmedi.