Özrü kabahatinden beter

Trabzonspor-Gaziantepspor maçının ardından yaşanan olayların yankısı sürerken, İbrahim Usta'nın açıklaması 'özrü kabahatinden beter' dedirtti.

Özrü kabahatinden beter

Trabzonspor-Gaziantepspor maçı sonrasında yaşanan olayların dosyasını görüşen Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Türk futbol tarihine geçen bir ceza verdi.Kurul, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 2 numaralı ismi olan İbrahim Usta’yı, tam 1 yıl 6 ay hak mahrumiyeti cezasına çarptırdı. Oy çokluğu ile verilen cezanın gerekçesi; hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareket ve hakaretler…

Usta’nın almış olduğu cezaya ilişkin yapmış olduğu ‘almış olduğum cezadan gurur duyuyorum’ yorumu ise ‘pes artık’ dedirtti.Yazılı bir açıklamada bulunan Usta şu ifadeleri kullandı; “Bu cezayı bir onur madalyası olarak taşıyacağım. Tahkim kuruluna savunma da yapmayacağım. Yargılamanın usulsüz olduğunu, hukuki olmadığını, sadece beni yargılayamayacaklarını kendilerine hatırlatacağım. Bu, hiçbir hukuki dayanağı olmayan bir cezadır. Hukuk gasp edilmiştir. Hukuk tektir, herkese lazımdır. Burada yeni bir hukuk yaratılmıştır. Ben gerçek hukuka her zaman inandım, inanmaya devam edeceğim. Her şeye rağmen bu benim için bir onur madalyasıdır. Türk futbolundaki haksızlıklara karşı bir başkaldırıdır ve devam edecektir. Bu ceza ile gurur duyuyorum. Çok kısa zamanda geniş kapsamlı bir basın açıklaması yapacağım ve her şeyi aleni açıklayacağım”