'Oyun'u bu adamlar yönetiyor

FIFA Başkanı Sepp Blatter'dan sonra, FIFA başkan adaylarından Chung Mong-Joon'un da FIFA Etik Komisyonu tarafından rüşvet gerekçesi ile soruşturma altına alınması, futbolun bir suç şebekesi tarafından yönetildiğini gözler önüne serdi.

'Oyun'u bu adamlar yönetiyor

FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini’ye verilen 90 günlük cezanın yankısı sürerken, futbol kamuoyu bir skandalla daha sarsıldı. Verilen cezaların ardından Blatter ile ilgili açıklamalarda bulunan FIFA gelecek dönem başkan adaylarından Chung Mong-Joon’un şu anda FIFA Etik Komitesi tarafından soruşturma altında olduğu ortaya çıktı. Soruşturmaya gerekçe olarak ise Joon’un, önümüzdeki iki Dünya Kupası’nın evsahiplerinin belirlenmesinde para akışını sağlamakla suçlandığı belirtildi.

“Blatter’a dava açacağım”

Aynı zamanda eski FIFA Başkan Yardımcısı olan Joon, Blatter ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı; “Amerika ve İsviçre tarafından yapılan bütün bu soruşturmalar şantaj ve zimmete para geçirmeyle ilgili. ABD Senatörleri, futbolun sorumlularının adeta bir mafya örgütü şeklinde bu suçları işlediğini belirtiyor. Bence mafya tabiri hafif kalır. Çünkü bir mafya bile rüşvet suçunu bu kadar bariz ve küstah bir şekilde işleyemez. 2002 yılındaki Yürütme Kurulu toplantısında Blatter’den kendisine ait maaş dökümlerini istedim ama reddetti. Doğal olarak kurulun onayı olmadan kendi zimmetine para geçirmiş oluyordu. Bu yüzden Blatter’e dava açmayı düşünüyorum”

Ardı ardına patlayan bu skandallar, kapitalizme lanet edip futbolu bıraktığını açıklayan Javi Poves’in kararının haklılığını kanıtlarken, piyasanın futbolu ne hale getirdiğini gözler önüne seriyor.