Osman Can gazeteci tutuklamalarını eleştirdi

Ertuğrul Özkök, Hürriyet gazetesinde 28 Ağustos’ta yazdığı “Bu defa güçsüzler gücü yenecek” başlıklı köşe yazısında, 1 Kasım’dan sonra 3 hukukçuyu Meclis’te milletvekili olarak görmek istediğini yazmıştı. Özkök bu üç hukukçuyu, ‘Silivri’de tek başına bir hukuk ordusu gibi çarpıştı’ dediği Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ‘bütün Türkiye onu gerçek anayasa hukukçusu olarak tanıdı’ dediği eski... View Article

Osman Can gazeteci tutuklamalarını eleştirdi

Ertuğrul Özkök, Hürriyet gazetesinde 28 Ağustos’ta yazdığı “Bu defa güçsüzler gücü yenecek” başlıklı köşe yazısında, 1 Kasım’dan sonra 3 hukukçuyu Meclis’te milletvekili olarak görmek istediğini yazmıştı. Özkök bu üç hukukçuyu, ‘Silivri’de tek başına bir hukuk ordusu gibi çarpıştı’ dediği Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ‘bütün Türkiye onu gerçek anayasa hukukçusu olarak tanıdı’ dediği eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve ‘tam gereken profil’ dediği Osman Can olarak sıralamıştı.

İşte bu üç isimden biri olan Osman Can, anayasa tartışmalarından sonra bu kez de Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmaları üzerinden yine sahneye çıktı. Twitter üzerinden gönderdiği mesajlarla tutuklamaları eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gülen cemaatine dönük operasyonlar gibi Can Dündar’ın haberlerini ve yazdıklarını da kişisel bir mesele haline getirdiği görülürken Osman Can’ın bu çıkışı dikkat çekti.

Osman Can’ın Twitter yazdıkları şöyle: