Osman Can da sahnede

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Osman Can da Twitter üzerinden yeni anayasa tartışmalarına katıldı.

Osman Can da sahnede

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Osman Can da Twitter üzerinden yeni anayasa tartışmalarına katıldı.

Osman Can, önceliğin ‘yeni toplum sözleşmesi’ olacak anayasada olduğunu söylerken yeni anayasada yerelleşme, demokrasi ve denetim vurguları ile başladığı görüşlerine etkin ve işlevsel bir hükümet modeli oluşturulması ve liberal anlayışla yeniden şekillendirilecek devlet vurgusuyla devam etti.

Özkök’ün hayali gerçek olur mu?

Ertuğrul Özkök, Hürriyet gazetesinde 28 Ağustos’ta yazdığı “Bu defa güçsüzler gücü yenecek” başlıklı köşe yazısında, 1 Kasım’dan sonra 3 hukukçuyu Meclis’te milletvekili olarak görmek istediğini yazmıştı. Özkök bu üç hukukçuyu, ‘Silivri’de tek başına bir hukuk ordusu gibi çarpıştı’ dediği Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ‘bütün Türkiye onu gerçek anayasa hukukçusu olarak tanıdı’ dediği eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve ‘tam gereken profil’ dediği Osman Can olarak sıralamıştı.

Özkök yazısını, “Keşke diyorum… Siyasi partiler bu insanları Meclis çatısı altına soksa ve ‘büyük restorasyon’ şimdiden hazırlansa…” diye bitirmişti.

Haşim Kılıç ise geçtiğimiz günlerde emekliye ayrıldıktan sonra ilk kez bir konferansta konuşmuştu. Haşim Kılıç’ın konuşmasında, AKP’nin liberallerle köprüleri atmaya başladığı ve pek çok kesim tarafından geri dönülmesi arzulanan 2007’den 2011’e kadarki AKP’nin Cumhuriyeti ortadan kaldırıp İkinci Cumhuriyet projesini masaya koyduğu “özgürlükçü dönemine” duyduğu özlem göze çarpıyordu.

Şimdi Osman Can da bilindik liberal tezleri işleyerek yeni anayasa tartışmalarına katılmış oldu.

Eski Anayasa Mahkemesi raportörü Osman Can, aynı zamanda AKP’nin parti içerisindeki Anayasa Komisyonu’nda da görev alıyor.

İşte o Twitter mesajları: