Ölümler sürüyor: Tünelin ucuna daha çok var

Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'de süren sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarda tablo günden güne ağırlaşıyor.

Ölümler sürüyor: Tünelin ucuna daha çok var

Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’de süren sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarda tablo günden güne ağırlaşıyor. Dün en az 4’ü sivil olmak üzere 8 kişi daha hayatını kaybederken 1 sivil ve 3 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Silopi’de 75 yaşındaki Ömer Sayan keskin nişancılar tarafından evinin bahçesinde vurularak öldürüldü. Sayan ile birlikte ilçedeki operasyonda 2’si kadın, 3’ü çocuk olmak üzere yaşamını yitirenlerin sayısı 12’ye yükseldi.

Cizre’de ise Kale Mahallesi’nde iki çocuk annesi 35 yaşındaki Cahide Çakıl dün karnına isabet eden şarapnel parçasıyla yaşamını yitirirken akşam saatlerinde ise Doğan İşçi (36) yaşamını yitirdi. Nur mahallesinde ise Mehmet Tekin dün akşam yaşamını yitirdi. Cudi mahallesinde Ali Kalkan (40) ayağından vurularak yaralandı. İlçede yaşamını yitirenlerin sayısı en az 10’a yükseldi.

Cizre’de iki kişinin de kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. Cizre’de bulunan HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, “Kalp krizi geçirerek ve rahatsızlanıp hastaneye götürülemediği için ölenler de var. Tam sayısını bilmiyoruz” dedi.

Bitlis’in Sehi Ormanları bölgesinde önceki gün iki askerin hayatını kaybettiği saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldı. Çıkan çatışmada Uzman Çavuş İslam Çakar hayatını kaybederken 1 asker de yaralandı. Ayrıca 2 PKK’linin de hayatını kaybettiği belirtildi.

Şırnak’ta Ömer Kavlak Meydanı’nda zırhlı araca yapılan roketatarlı saldırıda ise 1 polis hayatını kaybederken, 2 polis yaralandı.

Cizre, Silopi, Sur, Dargeçit, Nusaybin ilçeleri ile Bitlis’te, asker ve polisin birlikte yürüttüğü operasyonlarda 8 günde 168 PKK’linin hayatını kaybettiği söyleniyor.

Öte yandan, Türkiye’de 7 Haziran Genel Seçimleri’nden sonra ‘çözüm sürecinin buzdolabına konulması’ ile başlayan çatışmalarda bugüne kadar 204 güvenlik görevlisinin de hayatını kaybettiği basına yansıdı.