Öğretmene “dine hakaret” gerekçesiyle sürgün

İstanbul Erkek Lisesi'nde 15 yıldır görev yapan tarih öğretmeni “dine hakaret ettiği” gerekçesiyle görevden alındı.

Öğretmene “dine hakaret” gerekçesiyle sürgün

İstanbul Erkek Lisesi’nde 15 yıldır görev yapan tarih öğretmeni “dine hakaret ettiği” gerekçesiyle görevden alındı. Öğrenciler öğretmenleri için eylem başlattı.

Mayıs ayında Seyit Işık’ın “derste dine hakaret ettiği” gerekçesiyle dört öğrenci tarafından şikâyet edilmesinin ardından müfettişler tarafından ifadesi alınmıştı.

1 Kasım seçimlerinden bir hafta sonra Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gönderilen bir yazıyla yeniden savunması istenirken Işık suçlamaları reddetti. Geçtiğimiz çarşamba günü maaş kesintisine uğratılan öğretmen liseden uzaklaştırma cezası alarak Sultangazi’de bir okulda görevlendirildi.

Mezunlardan çağrı

İstanbul Erkek Lisesi mezunları soruşturmanın iyi yürütülmediği gerekçesiyle kampanya başlatırken “Seyit Işık öğretmene yapılan haksızlığın son bulmasını, değerli öğretmenimizin asılsız iddialarla töhmet altında bırakılmaktan vazgeçilmesini ve İstanbul Erkek Lisesi’ndeki görevine iade edilmesini istiyoruz” çağrısıyla 23 Aralık Çarşamba günü saat 10:30’da okul bahçesinde buluşup daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Seyit Işık’ın öğrencileri de öğretmenlerini “Size bir ideoloji aşılamaya çalışmaz, bir düşünme biçimi aşılamaya çalışır. Düşünmeyi ve eleştirmeyi öğretir ki şu anki sistem için en rahatsız edici öğretmen de budur.” ifadeleriyle anlattı.