Obama: Esad Gitmeli

ABD Başkanı Barack Obama IŞİD’i yenmek için Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın gitmesi konusunda ısrarcı. 28 Eylül Salı günü New York’taki terörle mücadele zirvesinde konuşan Obama yayılmaya devam eden IŞİD’e karşı bütün imkânların kullanılacağını söyleyen Obama “Suriye’de IŞİD’in yenilmesi için yeni bir lider gerekli” dedi. Irak ve Suriye’deki radikal unsurlarla savaşın uzun süreceğini belirterek koalisyon... View Article

Obama: Esad Gitmeli

ABD Başkanı Barack Obama IŞİD’i yenmek için Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın gitmesi konusunda ısrarcı.

28 Eylül Salı günü New York’taki terörle mücadele zirvesinde konuşan Obama yayılmaya devam eden IŞİD’e karşı bütün imkânların kullanılacağını söyleyen Obama “Suriye’de IŞİD’in yenilmesi için yeni bir lider gerekli” dedi.

Irak ve Suriye’deki radikal unsurlarla savaşın uzun süreceğini belirterek koalisyon güçleri liderlerine koalisyonu güçlendirme çağrısı yapan ABD Başkanı, “Bu normal bir savaş değil. Sadece belirli bir örgütlenmeye değil, aynı zamanda onun ideolojisine karşı uzun dönem sürecek bir kampanya” dedi.

Obama’nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le Suriye’nin geleceği konusunda bir gün önce yaptığı görüşme, Beşar Esad’ın rolü üzerine anlaşmazlıkla sonuçlanmıştı.