O hainden mektup var

Sosyalizmin en büyük ihanetinin baş aktörü, bakın çokuluslu şirketlerle birlikte ne yapmak istiyor?

O hainden mektup var
Gorbaçov, chant günlerinden bu yana önemli ölçüde yaşlanmış

Gorbaçov, ihanet günlerinden bu yana önemli ölçüde yaşlanmış

Sovyetler Birliği’ni çözülüşe götüren ihanetin baş aktörü Mihail Gorbaçov, kendi adını taşıyan vakıf aracılığıyla UNESCO’nun 38. Genel Konferansı katılımcılarına mektup yollayarak, ülke yönetimleri ile ‘sivil toplum kuruluşları’ (‘STK’) arasında uluslararası problemlere ilişkin diyalog sağlanması için ‘Dünya Forumu’ adı altında yeni bir platform oluşturulmasını önerdi.

Mektubunda kendisini eski SSCB Devlet Başkanı ve Nobel Barış Ödülü sahibi olarak tanıtan Gorbaçov, vakfın internet sitesinde yayınlanan mektupta, toplumsal ve siyasal sistemler arasında insanlığı nükleer yok oluşun eşiğine getiren küresel karşı karşıya gelişin sona ermesine rağmen ulus devletlerin kısa erimli siyasi hedefleri nedeniyle dünyanın tekrar tehlikeli bir noktaya geldiğini iddia etti.

“Küresel sivil toplumun oluşturulmasını sağlamak ve dünya siyasetindeki etkisini arttırmak için ben ve arkadaşlarım “Dünya Forumu”nun kurulmasını öneriyoruz” denilen mektubunda Gorbaçov, bunun için UNESCO’nun da katkıda bulunması istediğini bildirdi.

Gorbaçov tarafından önerilen “Dünya Forumu”, beklendiği üzere, bilim insanları, uzmanlar, tanınmış kişiler, sanatçılar, politikacılar, gazeteciler, iş adamları ve ‘STK’ temsilcilerinin yanı sıra tüm ulusal hükümetler, hükümetler arası ve uluslararası örgütler ile çokuluslu şirketleri kapsayacak.

Gorbaçov’un ancak çözülüşüyle övünebileceği işçi sınıfı devletini unvan olarak anması dikkat çekerken önerdiği “Dünya Forumu”nda çokuluslu şirketleri dahi kapsarken elbette işçi sınıfından bahsetmiyor.

Anlaşılan Gorbaçov emperyalizme hala hizmet edebileceğini düşünüyor.