Nilüfer Belediyesi Edebiyat Buluşmaları

Edebiyat dünyasının önemli isimlerini okurlarıyla buluşturan Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, yeni sezonu yazar Nedim Gürsel ile açıyor. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, yeni sezonda da edebiyat dünyasının önemli isimlerini okurlarıyla buluşturacak. Edebi Kazılar, Şairin Şiir Evreni, Çocuklara Kitap Söyleşileri, Yılın Yazarı ve Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın etkinlikleriyle, edebiyat dolu bir sezona hazırlanan Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü,... View Article

Nilüfer Belediyesi Edebiyat Buluşmaları

Edebiyat dünyasının önemli isimlerini okurlarıyla buluşturan Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, yeni sezonu yazar Nedim Gürsel ile açıyor.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, yeni sezonda da edebiyat dünyasının önemli isimlerini okurlarıyla buluşturacak. Edebi Kazılar, Şairin Şiir Evreni, Çocuklara Kitap Söyleşileri, Yılın Yazarı ve Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın etkinlikleriyle, edebiyat dolu bir sezona hazırlanan Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, yeni sezonu Nedim Gürsel ile açacak.

‘Edebi Kazılar’ etkinlikleri kapsamında okurlarını edebiyat yolculuğuna çıkaracak olan Nedim Gürsel, okurlarının merak edilen sorularını yanıtlayarak, deneyimlerini paylaşacak. Yazar ve eleştirmen Feridun Andaç’ın moderatörlüğünü üstlendiği etkinlik, 20 Ekim Salı günü saat 19.00’da Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleştirilecek.

Usta isimler ağırlanacak

Murat Belge, Zülfü Livaneli, Can Dündar, Ahmet Büke, Gaye Boralıoğlu, Süreyya Berfe gibi edebiyatın değerli isimlerini okurlarıyla buluşacağı etkinliklerin yanı sıra, sempozyumlar da düzenlenecek.

‘2015 Yılın Yazarı: Aziz Nesin’ etkinlikleri kapsamında, Aziz Nesin’in yakın dostu, yazar ve çevirmen Yüksel Pazarkaya’nın Ekim ayında gençlerle buluşacağı söyleşide, Aziz Nesin’in hayatı ele alınacak.

Kırsal bölgelerdeki kadınların edebiyatla iç içe olmalarını sağlayan ‘Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın’ buluşmaları da, Nesin Vakfı Yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu’nu ağırlayacak. 1993’te Sivas’ta katledilen şair Metin Altıok’un kızı, iletişimci ve CHP Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı da, Sivas’ı ve sonrasını konuşmak üzere Nilüfer’e gelecek.

Toplumsal duyarlılığını mizahla birleştiren usta yazar Aziz Nesin’in, dil tutumunun, mücadelesinin, şairliğinin ve eserlerinin ele alınacağı ‘Çalışkan Bir Kalp: Aziz Nesin Sempozyumu’ 2015 Yılın Yazarı Aziz Nesin etkinliklerinin sonuncusu olacak.