Mültecilerin geri gönderilmesine tam altın

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ile Jandarma Alay Komutanı Albay Kamuran Ersan’ı Türkiye sınırını aşarak Avrupa’ya geçmek için gelen Suriyelilerin geri gönderilmesindeki başarılı çalışmaları nedeniyle tam altın ile ödüllendirdi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in, kentin asayişinde gösterdikleri titiz çalışma için teşekkür ettiği Emniyet Müdürü ve Jandarma Alay Komutanı, Suriyeli sığınmacıları... View Article

Mültecilerin geri gönderilmesine tam altın

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ile Jandarma Alay Komutanı Albay Kamuran Ersan’ı Türkiye sınırını aşarak Avrupa’ya geçmek için gelen Suriyelilerin geri gönderilmesindeki başarılı çalışmaları nedeniyle tam altın ile ödüllendirdi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in, kentin asayişinde gösterdikleri titiz çalışma için teşekkür ettiği Emniyet Müdürü ve Jandarma Alay Komutanı, Suriyeli sığınmacıları Avrupa’ya gitmek amacıyla Edirne’ye gelmeleri sonrasında ‘geri gönderme merkezlerine’ yerleştirilmişlerdi.

Edirne’de Avrupa’ya geçme talebiyle gerçekleşen yürüyüşün hükumet tarafından bastırılmasının ardından tutuklanan mülteciler, Göç İdaresi’nin emri üzerine tutuklu olarak Edirne, Kırklareli, Aydın ve Erzurum’daki geri gönderme merkezlerine gönderilmişlerdi.

Avrupa Birliği (AB) ve AKP Hükümeti tarafından yürütülen Kabul Öncesi Programı (IPA) ile finanse edilen bu merkezler esas olarak gözaltı merkezlerde “ilticası kabul edilmeyen” yüz binlerce mülteci, göçmen ve sığınmacı çatışma altındaki ülkelerine gönderilmeyi bekleyecek. IPA tarafından fonlanan bu merkezlerden 22 tane daha yapılması hedefleniyor. Geri kabul anlaşmasının 2017’de yürürlüğe girmesi planlanırken, AB ile mülteci ve sığınmacıların AB ülkelerine geçişlerinin engellenmesin için yürütülen pazarlıklarda Ahmet Davutoğlu bu tarihin Temmuz 2016’ya çekilmesini istemişti.