Mobbing'e dava açtı, kazandı

İzmir Narlıdere Belediyesi çalışanının, kendisine görev verilmediği ve atıl durumda bırakıldığı gerekçesiyle belediyeye açtığı manevi tazminat davası sonuçlandı.

Mobbing'e dava açtı, kazandı

Ege’de Son Söz’den Yeşim Yavuzer’in haberine göre, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) üyesi olan Vildan Çalıkoğlu, Narlıdere Belediyesi’ne 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Gerekçe olarak ise, iptal kararı gereği asıl görevine dönüp işe başladığı tarihten itibaren Çalıkoğlu’na iş verilmediği, boş oturtulduğu, görev yerinde çalışma masası, bilgisayar, internet, telefon, faks, yazıcı, klima gibi ihtiyaç ve donanımların olmadığı, durumu dilekçelerle bildirdiği, ziyaretçilerinin bina girişine alınmadığı, hiçbir iş yaptırılmadan zaman öldürmeye mahkum edildiği, insanlık dışı koşullara itildiği ve bu durumun Çalıkoğlu’nun psikolojisini olumsuz yönde etkilediği hususları ileri sürüldü.

İzmir 3. İdare Mahkemesi Narlıdere Belediyesi’nin, davacı Vildan Çalıkoğlu’na görev verilmediği, atıl durumda bırakıldığı, bu durumun davacının üzüntü ve sıkıntı yaşamasına sebep olduğu sonucundan dolayı 4 bin lira manevi tazminat ödemesini hükmetti.

Mahkeme, yaptığı araştırmalar sonucunda, davalı idarecinin, davacının idareye başvuru tarihinden itibaren uzmanlık alanına uygun görevler verdiğine ve çalışması için gerekli donanımı sağladığına ilişkin belge sunamadığını, fakat davacının yapı kontrollerinde görevlendirildiğinin ve aynı gün çalışma masası, oturma koltuğu ve diğer büro malzemelerinin kullanımına sunulduğunu tespit etti.

Davacının, idareye başvuru tarihi itibariyle uzmanlık alanına uygun görevler verilmesi ve çalışması için gerekli donanımın sağlanması istemleriyle ilgili yaptığı başvurunun reddine karar veren mahkeme, davacıya görev verilmediği, atıl durumda bırakıldığı, bu durumun davacının üzüntü ve sıkıntı yaşamasına sebep olduğu sonucundan dolayı, kişinin manevi değerlerinde meydana gelen eksilme ile duyulan acı, üzüntü ve sarsıntının bir miktar parayla kısmen de olsa hafifletilmesini sağlamak amacıyla, 4 bin lira manevi tazminatın davalı idare tarafından ödenmesi, 6 bin liralık kısmının ise reddine karar verdi.