Mevlüt Yüksel'e göre Türkiye Musul Harekatı'na hazırlanıyor

AKP'nin medya araçlarından biri olan Takvim gazetesi, Türkiye'nin Musul'a konuşlandırdığı asker sayısının 8 bin, zırhlı araç sayısının 140 olduğunu ve 30 bin asker için üs kurulduğunu iddia etti.

Mevlüt Yüksel'e göre Türkiye Musul Harekatı'na hazırlanıyor

musul üs 2AKP’nin medya araçlarından biri olan Takvim gazetesi, Türkiye’nin Musul’a konuşlandırdığı asker sayısının 8 bin, zırhlı araç sayısının 140 olduğunu ve 30 bin asker için üs kurulduğunu iddia etti.

Takvim gazetesine göre, “Türkiye’nin Suriye sınırında adeta 3. Dünya Savaşı yaşanırken”, Türkiye’nin, Musul’da 2 yıldır sürdürdüğü Irak Bolgesel Kürt Yönetimi’ne bağlı asker ve gönüllüleri eğitim faaliyetlerinin yanı sıra bölgeye önce 6 bin ve ardından 2 bin olmak üzere toplam 8 bin askeri Musul’un 30 km kadar kuzeyindeki Başika’ya gönderdiğini yazdı.

Musul’un eski Valisi Esil Nuceyfi’nin, Türkiye askerlerinin Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin bizzat talebi üzerine Başika’ya geldiğini ve Musul operasyonu için hazırlık yapıldığını söylediğini ileri süren gazete Nuceyfi’nin “20 gün içinde önemli gelişmeler olacak” diye konuştuğunu da ileri sürdü.

Takvim’in iddiaları yalanlandı

Öte yandan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak merkezi yönetiminden gelen tepkiler üzerine Irak Başbakanı Haydar El İbadi’ye bir mektup göndermiş, “Irak hükümetinin hassasiyetleri giderilinceye kadar Başika’ya yeni asker gönderilmeyecek” demesi üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, bu hafta kampın güvenliğinde görev almak üzere Kuzey Irak’a göndermeyi planladığı 350 askerin kampa gidişini durdurduğu açıklandı.

Irak Başbakanı Türkiye’ye askerlerini çekmesi için 48 saat süre vermiş, gerekirse Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne gideceklerini açıklamıştı. Ankara’daki güvenlik kaynaklarının, Bağdat yönetiminin tepkisi üzerine yeni takviye kararı alınmamasına rağmen, Başika kampında sayıları 600’e yaklaşan askerleri geri çekmeyeceklerini belirttikleri söyleniyor.

Esasında, haberin Haziran Direnişi sırasında CNN muhabiri Christian Amanpour ile röportaj yalanını manşete taşıyan ve daha sonra Gezi Parkı’nda bir ağaçla hayali röportaj yapan Mevlüt Yüksel’in imzasını taşıması dahi güvenilirliğini sorgulamak için yeterli sayılabilir.