Messi hakkında şok iddia

Barcelona Mahkemesi, Lionel Messi ve babası Jorge Horacio Messi'nin vergi kaçırmakla bağlantılı 3 farklı suçtan sanık olarak yargılanmasına karar verdi.

Messi hakkında şok iddia

Barcelona Mahkemesi’nin Lionel Messi ve babası Jorge Horacio Messi hakkında vermiş olduğu karar, futbol dünyasında şok etkisi yarattı. Yeteneği ve mütevazi tavırları nedeni ile tüm dünyada ilgiyle takip edilen Arjantinli futbolcu Lionel Messi ve babası Jorge Horacio Messi’nin vergi kaçırma suçlamalarıyla yargılanmalarına karar verildi.Messi’nin 2007-2009 yıllarında elde ettiği reklam gelirlerinden vergi kaçırdığı iddialarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Barcelona’nın Gava ilçesindeki mahkeme, maliyeye karşı işlenmiş 3 farklı suçtan hem Messi hem de babasının yargılanması için dava açıldığını duyururken, mahkeme, futbolcu Messi’nin 22,5 ay hapis cezası talebiyle yargılanacağı açıkladı.

Savcılık suçlamaların düşürülmesini talep etmişti

Bilindiği gibi savcılık hafta başında sunduğu iddianamede, Messi’nin parasal işlerinde tüm sorumluluğun babası Jorge Horacio Messi’ye ait olduğu gerekçesi ile Barcelonalı futbolcu hakkındaki suçlamaların düşürülmesini talep etmişti. Buna karşın mahkeme, Gelir Dairesi Başkanlığı’nın başvurusu üzerine harekete geçen, İspanya’da devlet adına dava açma yetkisine sahip olan “Abogacia del Estado” (Devlet Avukatlığı) kurumunun iddiasını dikkate alarak Messi’nin de yargılanmasına karar verdi. “Abogacia del Estado”, söz konusu reklam gelirlerinin büyük bölümünün, vergi kaçırdığı iddia edilen Uruguay ve Belice’deki şirketler üzerinden Messi’nin hesabına aktarıldığını savunarak, Arjantinli futbolcunun “bunu bilmeme olasılığı olmadığını” öne sürdü.