Mardin'in 2 ilçesinde sokağa çıkma yasağı

Mardin'in Nusaybin ve Direk ilçelerinde sokağa çıkma yasağı..

Mardin'in 2 ilçesinde sokağa çıkma yasağı

Mardin Nusaybin’de bugün (29 Kasım) saat 21:00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Nusaybin Kaymakamlığı’nın yaptığı açıklamada “artan terör olayları”, “vatandaşların can ve mal güvenliği” ve “huzur ve asayiş ortamının yeniden tesisi” nedeniyle Abdülkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallerinde  ikinci bir duyuruya kadar kararın geçerli olduğu belirtildi.

nusaybin-29-kasim

Sokağa çıkma yasağı kararının ardından mahallelilerin bir kısmı ilçeyi terkederken, halkın bir kısmı da yiyecek ve içecek stoğu yaptı.

Mardin’in Direk ilçesinde de 25 Kasım akşamından beri sokağa çıkma yasağı devam etmekte. İpek Yolu’ndan ve Mazıdağı İlçesi’nden Direğe bağlanan yollar polis barikatları ile kapatılırken, ilçeye kimsenin girişine izin verilmiyor.

“İlçemiz Cevizpınar, Kale, Küçükpınar, Zeytinpınar, Bahçelievler, Dağ, Söğütözü ve Tepebağ Mahallelerinde 26.11.2015 Perşembe günü saat 00:00’dan geçerli olmak üzere 27.11.2015 Cuma günü saat 12:00’a kadar bu bölgelere giriş ve çıkışlar ile Sokağa çıkma yasağı uygulanmıştır.” açıklaması yapılmıştı ancak henüz ilçedeki sokağa çıkma yasağı kaldırılmadı ve ne zaman kaldırılacağına dair bir açıklama yapılmadı.