Maltepe Üniversitesi işçileri 'mücadeleye devam' dedi

Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde sendikalı oldukları için işten atılan işçilerin işe iade kararı Yargıtay tarafından onandı. İşçiler bugün hastane önünde yaptıkları basın açıklamasıyla hastane yönetimini mahkeme kararına uyması için çağrıda bulundu.

Maltepe Üniversitesi işçileri 'mücadeleye devam' dedi

Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde sendikalı oldukları için işten atılan işçilerin mücadelesi devam ediyor. Yaklaşık bir sene önce başlayan direniş mahkemenin işçilerin lehine, işe iade kararı vermesiyle sonlanmıştı. Karar hastane yönetimince Yargıtay’a gönderildi. Yargıtay bir kez daha işçilerin haklılığına karar verdi. İşçiler, bugün hastane önünde yaptıkları basın açıklamasıyla hastane yönetimini mahkeme kararına uyması için çağrıda bulundu. Yapılan basın açıklaması DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun yanı sıra TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Raşit Tükel de katıldı.

Yapılan basın açıklaması ise şöyle:

BASINA VE KAMUOYUNA

Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde sendikalı olduğu için işten çıkartılan ve yaklaşık bir yıldır fiili ve hukuksal mücadelesini sürdüren Maltepe işçilerinin haklılığı Yargıtay tarafından da onaylandı.

İş Mahkemesi’nde işçilerin sendikal nedenle işten çıkartıldığı ve işe iade edilmesi yönüne verilen karar aynı biçimde Yargıtay tarafından da onaylanarak kesinleşmiş oldu.

Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde işten çıkartılan ve aylar boyu kar yağmur demeden hastane önündeki çadırda sürdürülen direnişin gerekçesi ve talebi bir kez de hukuk tarafından doğrulanmış oldu.

Artık Maltepe Üniversite Yönetimine düşen, yargı kararına uymak, yargının verdiği, Yargıtay’ın da onaylayarak kesinleştirdiği işe iade kararının gereğini yapmaktır! Artık bir bilim kurumu olarak Maltepe Üniversitesi Hastanesi’ne düşen, yaklaşık bir yıldır sürdürmekte ısrar ettikleri bu haksızlığa son verip hukukun ve yargı kararlarının gereğini yapmak ve tüm arkadaşlarımıza işbaşı yaptırmaktır.

Şimdi buradan bir kez daha, Maltepe Üniversitesi Yönetimine ve tüm kamuoyuna sesleniyoruz. Sendika hakkı anayasal bir haktır.

Bilinmelidir ki, insanca çalışma koşulları ve iş güvencemiz için sendika hakkımıza sahip çıktık ve son nefesimize kadar da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sizler ve tüm patronlar bu gerçeği kabul edene kadar, bizleri sendikalı olarak yeniden işe alana kadar, yıllardır çalıştığımız bu hastanedeki haklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bizler, haklılığımızdan, işimizden, sendikamızdan ve kamuoyundan aldığımız güçle ifade ediyoruz ki, sendikalı olarak işimize dönmek hakkımızdır. Bu haklılığımızı yargı da bir kez daha onaylamıştır. Balkonlardan çınlayan direnen kadın işçilerin çığlığı, şiddet uyguladığınız erkek işçilerin kararlılığını gözaltılarla, baskılarla sindiremediniz, sindiremeyeceksiniz.

Biz haklıydık, biz kazandık!

Maltepe Üniversitesi Hastanesi’ni yapması gerekeni yapmaya, yargı kararının gereğini yerine getirerek tüm arkadaşlarımızı işbaşı yaptırmaya çağırıyoruz!

Devrimci Sağlık-İş Sendikası

Merkez Yönetim Kurulu