'Mağdur baba' cezaevinde

"Karılarını öldüren erkekleri alınlarından öpüyorum" diyen Mağdur Boşanmış Babalar Derneği Başkanı bakın hangi nedenle cezaevine gönderildi.

'Mağdur baba' cezaevinde

Mağdur Boşanmış Babalar Derneği Başkanı Muhammet Özen’in, “Karılarını öldüren erkekleri alınlarından öpüyorum” diye bir gazeteye verdiği röportaj nedeniyle 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılandığı davaya devam edildi. Özen, duruşma sonrası hakkında eşine ödemediği dört ayrı nafakadan dolayı yargılandığı icra mahkemeleri’nde 3’er aydan toplam 1 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğundan polis tarafından gözaltına alınıp işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

“Devlet ‘ya ömür boyu nafaka öde, ya da onu öldür’ diyor”

Mağdur Boşanmış Babalar Derneği’nin Başkanı Muhammet Özen, ulusal bir gazeteye verdiği röportajda, “Karılarını öldüren kahraman babaları alınlarından öpüyorum” sözleri, başta kadın dernekleri olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerinden büyük tepki çekti. Kadınlar hakkında çıkarılan yasaların erkekleri mağdur ettiğini belirten Muhammet Özen, mahkemelerin babaları ömür boyu nafaka ödemeye mahkum ettiğini, ödemeyenlerin ise cezaevine girdiğini söyledi. Boşanıldığı zaman devletin erkeğin elinden her şeyi alıp kadına verdiğini savunan Muhammet Özen’in “Devlet erkek için iki seçenek sunuyor. ‘Ya ömür boyu nafaka öde, ya da onu öldür’ diyor. Başka seçenek bırakmıyor” sözlerini sarfetti.

Eski öğretmen Muhammet Özen’in söylediği bu sözleri üzerine kendisi gibi öğretmen olan boşandığı eşi Asibe Kabadayı’nın avukatı Pelin Yayalar ve İzmir Barosu Kadın Hakları ve Hukuk Araştırma Merkezi, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, “Bu hastalıklı zihniyet cezalandırılmalı” dedi. Savcılık ifadesinde sözlerinin arkasında olduğunu belirten Muhammet Özen, hakkında ‘Tahrik ve suçluyu övme’ suçlarından 5 ile 10 yıl arasında hapis istemiyle 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan beşinci duruşmaya, tutuksuz yargılanan Muhammet Özen, Asibe Kabadayı ile İzmir Barosu adına avukat Rahile Horzum katıldı.

Ödemediği nafakalar yüzünden cezaevine gönderildi

Duruşma öncesi sanığın boşandığı eşi Asibe Kabadayı, koridorda bekleyen Adliye Karakolu görevlilerine eski eşinin kendisine nafaka ödemediği için dört ayrı icra mahkemesinden kesinleşmiş 3’er aydan toplam 1 yıl hapis cezası bulunduğunu ve hakkında yakalama kararı olduğunu söyledi. Duruşma çıkışı polis Muhammet Özen’i arandığı dört ayrı ‘Tazyik hapsi’nden dolayı gözaltına aldı. Özen, işlemlerin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderildi.

Asibe Kabadayı, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, eşinin sürekli yalan söylediğini, çocuğunu 14 yıldır görmediğini söylediğini, çocuğuyla pedagog eşliğinde her zaman görüştüğünü, daha önceden de çocuğuna karşı işlediği suçtan dolayı iki yıl önce Karşıyaka Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanıp 11 ay hapis cezası aldığını söyledi