Lübnan ve Pakistan İslam İttifakı’nda yer almadıklarını açıkladı

Lübnan Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'ın ‘terör karşıtı koalisyon kurduğundan' bile haberdar olmadıklarını belirtti.

Lübnan ve Pakistan İslam İttifakı’nda yer almadıklarını açıkladı

The Express Tribune gazetesinin haberine göre, Pakistan hükümetinin Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyona dâhil olduğundan haberi olmadığı belirtildi. Gazeteye konuşan bir Pakistan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, koalisyona dâhil olduklarını haberlerden öğrendiklerini söyleyerek, Suudi Arabistan’daki elçilerinden detayları öğrenmesini istediklerini kaydetti.

Pakistan Dışişleri Sekreteri Aziz Çaduri de, koalisyona dâhil edildikleri haberlerini şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi. Pakistan yetkilileri, daha önce de Birleşmiş Milletler destekli olmayan askeri ittifakların parçası olmayacaklarını vurgulayarak, Yemen’e düzenlenen operasyonlarda Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonda yer almayacağını duyurmuştu.

Lübnan’ın haberi yokmuş

Pakistan’ın ardından Lübnan’dan da benzer bir açıklama geldi. Lübnan Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan’ın ‘terör karşıtı koalisyon kurduğundan’ bile haberdar olmadıklarını belirtti.

Suudi Arabistan, Pazar günü IŞİD’e karşı Türkiye, Mısır, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Malezya’nın da aralarında olduğu 34 ülkeyi kapsayan bir İslam İttifakı kurduğunu açıklamıştı.