Legal karaborsa Passolig

Passolig uygulaması taraftarı küstürürken, karaborsanın legalleşmesine zemin hazırladı.

Legal karaborsa Passolig

Anayasa Mahkemesi’nin hükümlerinin iptali istemi ile yapılan başvuruyu reddettiği Passolig uygulaması, tüm taraftarların gündeminde.Medyada servis edilen haberler Passolig uygulamasına talebin yoğun olduğunu yönünde olsa da, gerçekler çizilen tablo ile pek de uyuşmuyor. Cumhuriyet Gazetesi’nde Arif Kızılyalın imzası ile yer alan haberde Passolig’e ilişkin ilginç detaylar yer alıyor.

Tribünler boş

Passolig sistemine dayatılana kadar en sıradan maçları bile yüzde 80 doluluk oranı ile oynayan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor, artık sadece derbilerde stat kapasitesi oranında satış gerçekleştiriyor.Türkiye’nin en köklü tribün kültürüne sahipEskişehirspor, neredeyse seyircisinin yüzde 70’ini kaybetti. Gençlerbirliği, Kasımpaşa, Başakşehir gibi takımlar da boş tribünlere oynamaya başladı.

Karaborsa legalleşti

Karaborsayı bitireceği iddia edilen elektronik bilet sistemi, fahiş fiyatla bilet transferini de bir anlamda legalleştirdi. Sezon başında özellikle 3 büyüklerden kombine bilet alanlar, Twitter başta olmak üzere, sosyal medya üzerinden derbi maçlarda bu biletleri 7-8 misline satmaya başladılar. Hatta, futbol dünyasında ‘karaborsa pazarı’ olarak bilinen bir internet sitesi bile kuruldu.