'Küçük enişte' çok konuştukça itiraflar da geliyor

Star gazetesi yazarı Cem Küçük, Aydın Doğan ile ilgili konuşurken bir de 17-25 Aralık operasyonu itirafında bulundu.

'Küçük enişte' çok konuştukça itiraflar da geliyor

Star gazetesi yazarı Cem Küçük, Aydın Doğan ile ilgili konuşurken bir de 17-25 Aralık operasyonu itirafında bulundu. Çok konuşmaktan ne dediğini kontrol edemeyen Küçük, Aydın Doğan’ın kendisinden korktuğunu söyleyerek böbürlenirken “Bana sorarsanız 4 bakanla ilgili rüşvet kısmı doğru. Yani bu zaten doğru olmasa sayın Erdoğan onları görevden almazdı.” diyiverdi.

Cem Küçük, dün Star gazetesindeki köşesinde, Eyüp Can, Nazlı Ilıcak, Bülent Mumay gibi isimlerin işten çıkarıldığını hatırlatarak, “Ben kanıtlarıyla ortaya koydum, Aydın Doğan gereğini yaptı. Kendisini tebrik ediyorum” diye yazdıktan sonra Samsun Canik Belediyesi tarafından Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Yeni Türkiye Yolunda’ adlı konferansa konuşmacı olarak katılan gazeteci-yazar Cem Küçük, Aydın Doğan, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları, MİT krizi ve Gezi olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Payzın, Cabas ve Mengü’yü hedef göstermeyi sürdürdü

Küçük, yazısında, “Öte yandan Şirin Payzın, Mirgün Cabas ve Nevşin Mengü hâlâ yaptıkları terör destekçiliğinden ötürü özür dilemediler. Özür dilesinler ve bir daha terör örgütlerine destek vermeyeceklerini deklare etsinler ve yayınlarında bunu göstersinler sorun kalmaz” diyerek ‘terbiyecilik’ rolünü sürdürmek isterken kovulan Eyüp Can, Nazlı Ilıcak ve Bülent Mumay için de “Doğan Medya’da diğer eleştirdiklerimin yanında bu üçü ayrı bir kriminal konumdaydı. Bunu kanıtlarıyla ortaya koyarak ifade ettim. Sonuç olarak ben kanıtlarıyla ortaya koydum, Aydın Doğan da gereğini yaptı. Kendisini tebrik ediyorum.” diye yazmıştı.

Konferansta ise itiraflar geldi

Samsun Canik Belediyesi tarafından Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Yeni Türkiye Yolunda’ adlı konferansta konuşan Küçük, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın kendisinden korktuğunu iddia ederken 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında adı geçen bakanlarla ilgili “Bana sorarsanız 4 bakanla ilgili rüşvet kısmı doğru. Yani bu zaten doğru olmasa sayın Erdoğan onları görevden almazdı.” diye konuştu.

17-25 Aralık sonrası muhafazakâr yazar ve gazetecilerin kendisi kadar cesur yazılar yazamadıklarını savunan Küçük, “Aydın Doğan beni görünce o benden korkuyor, ama öte yandan bizden rahatsız olan AK Partililer de çok. Bunu her yerde duyarsınız ‘biraz fazla ileri gidiyor’ diye. Şundan o; zannediyorlar ki karşı tarafı entelektüelliğinle yenebilirsin. Onlar bu savaşı kazansaydı, acaba bizi ne yapacaklardı. 28 Şubat’ta gördük. Ben buradaki şeyi korku olarak görüyorum. Bu korku Müslümanlar’da çok fazla var. Hala biz muhalefetteyiz gibi yazı yazıyorlar. Adam hala Ertuğrul Özkök bir şey yazınca etkileniyor. İşte ben bunu görünce çıldırıyorum. Kurtulun bundan, daha sert yazın diyorum. Yönetin onu. Dalga geç, sen onu aşağıla, o sana telefon açmak zorunda kalsın.” ifadelerini kullandı.

Küçük’ten yolsuzluk ve rüşvet tanımları

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında 4 bakanın rüşvet aldıklarına inandığını kaydeden Küçük şöyle konuştu: “Bir iktidarı yıkmak için önce en güçlü liderin etrafına vurursunuz. Yani liderin kendisi hedef alınmaz, etrafına vurulur. Orada da 4 bakan seçildi. Bu 4 bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddiası… Bana göre yolsuzluk yoktu. Yani bana göre değil, savcıya göre de yolsuzluk yoktu. Yolsuzluk; devletin ya da belediyenin parasını alırsın, hiçbir iş yapmazsın cebine atarsın, bu yolsuzluk. Rüşvet öyle değil; bir iş yaparsın, işin karşılığını alırsın. Bunun karşılığı bir rüşvet alırsın. Bana sorarsanız 4 bakanla ilgili rüşvet kısmı doğru. Yani bu zaten doğru olmasa sayın Erdoğan onları görevden almazdı.”