Kolombiya safralarını mı temizliyor?

Kolombiyalı uyuşturucu ticareti yapan paramiliter güç AUC'un (Kolombiya'nın Birleşik Öz Savunma Güçleri) eski lideri William Danilo Carvajal Venezuela'nın Urena kasabasında yakalandı.

Kolombiya safralarını mı temizliyor?

Kolombiyalı uyuşturucu ticareti yapan paramiliter güç AUC’un (Kolombiya’nın Birleşik Öz Savunma Güçleri) eski lideri William Danilo Carvajal Venezuela’nın Urena kasabasında yakalandı.

Danilo’nun 100 kişinin ölümüyle sonuçlanan 5 farklı katliamdan sorumlu olduğu biliniyor. 1999 yılında El Tigre kasabasına Danilo’nun emriyle 150 paramiliter saldırmış, 28 sivili öldürüp evleri ateşe vermişti.

Danilo’nun kaçak hayatı sürdüğü sırada ‘Daniel’ adını kullandığı biliniyor. Danilo, uyuşturucu ticaretinin yanı sıra adam kaçırma, faili meçhul cinayetler, toplu katliam gibi suçlardan da aranmaktaydı.

16 yıldır Latin Amerika’nın çeşitli yerlerinde saklanan Danilo, Kolombiyalı yetkililer ve Venezuela Uyuşturucu ile Mücadele Ofisi (ONA) ve Venezuela Bolivarcı Ulusal Ordusu tarafından ortak bir operasyon ile yakalandı.

Kolombiya devleti eski dostlarını mı temizliyor?

Paramiliter güç AUC’un geçmiş yıllarda Kolombiya’da devlet tarafından yapılan ‘pis’ işlerde kullanılan bir çok gruptan yalnızca biri olduğu biliniyordu. AUC’un lideri Danilo’nun Kolombiya devletinin FARC ile yürüttüğü müzakere sürecinin sonucunda yapılan antlaşmaların ardından yakalanması akıllarda soru işaretleri uyandırdı.​