Koalisyon güçlerinden IŞİD'e hava desteği

ABD öncülüğünde IŞİD'e karşı have operasyonları yapmak üzere kurulan koalisyon güçleri Deyr Ezzor'da Suriye Arap Ordusu'nun üssünü bombaladı.

Koalisyon güçlerinden IŞİD'e hava desteği

ABD öncülüğünde IŞİD’e karşı hava operasyonları yapmak üzere kurulan koalisyon güçleri Deyr Ezzor’da Suriye Arap Ordusu’nun üssünü bombaladı. Koalisyon güçlerinin saldırısından hemen sonra IŞİD güçlerinin de eş zamanlı olarak üsse saldırdığı bildirildi.

Koalisyon güçlerinin operasyonlarına başlamalarından bu yana bir ilk olan saldırıda en az 5 askerin yaşamını yitirdiği ve 13 askerin de yaralandığı açıklandı. Ayrıca üste bulunan 2 tankın da kullanılamaz hale geldiği söyleniyor. Ayyaş köyü yakınlarında Suriye Arap Ordusu’nun kampı Suriye’de emperyalist müdahale ile başlayan savaşın başından beri Suriye Arap Ordusu’nun kontrolündeydi.

Koalisyon güçlerinin bu saldırısının Suriye Arap Ordusu’nun IŞİD’e karşı savaşta önemli ilerlemeler kaydettiği ve kuzeyde El Bab ve güneyde Palmira kentine doğru ilerlediği bir dönemde gelmesi özellikle dikkat çekiyor.

Surrey Arap Ordusu, bölgede Ayyaş köyündeki sivilleri IŞİD’e karşı korurken Deyr Ezzor kentinin de kuzeyinde kalan girişini kontrol ediyordu. Saldırıyla beraber IŞİD’in de eş zamanlı olarak Suriye mevzilerine saldırdığı ancak önemli bir ilerleme kaydedemediği bildirildi.

Öte yandan Suriye Arap Ordusu kaynakları, hedefin doğrudan kendileri olup olmadığından şimdilik emin olamadıklarını ama hava saldırısı en azından bölgeye ilişkin yanlış istihbarat bilgilerine dayandığının açık olduğunu ifade ediyorlar.