Kızıldağ cihatçı çetelerden temizleniyor

Suriye Arap Ordusu'nun, Kızıldağ'a hakim olmaya başladığı bildirildi.

Kızıldağ cihatçı çetelerden temizleniyor

Suriye Arap Ordusu’nun, Rusya savaş uçaklarının desteğiyle Kızıldağ ve Fırınlık noktalarına yoğun saldırı gerçekleştirdiği ve günlerdir süren çatışmalar sonucu, zırhlı araçlarla Kızıldağ’a hakim olmaya başladığı bildirildi.

Kızıldağ’ın büyük bölümünü ele geçiren Suriye Arap Ordusu’nun, tepeye zırhlı araçlarla çıktığı, çatışmaların ise aralıklarla sürdüğü söyleniyor. Öte yandan Suriye Arap Ordusu’nun Lazkiye’nin kuzeyinde Azar Dağı, 817 rakımlı Tepe, Atira Tepesi, Rvaysat el Hamide ve Katif el Zayara köyleri gibi pek çok stratejik noktayı ele geçirdiği ve Salma kentini neredeyse tamamen kuşattığı da gelen bilgiler arasında.

Bölgeye hakim bir konumda olması nedeniyle stratejik önem taşıyan Kızıldağ, son 15 gün içinde 4 kez el değiştirmiş, son olarak 1 hafta önce cihatçı çetelerin eline geçmişti.

Suriye, IŞİD’e karşı ilerliyor

Öte yandan, Halep’te 2 yıllık kuşatmanın yarılmasının ardından Kuveyreş Hava Üssü’nün çevresinde IŞİD’e karşı savaşan Suriye Arap Ordusu, stratejik Nasrallah köyünü de ele geçirirken IŞİD’in elindeki el Bab kentine doğru ilerleyiş için önünü açmış oldu.

Yine, Hama’da cihatçı teröristlerin tamamen çekilmesi için varılan anlaşmadan sonra tarihi Palmira kentinin batısında da çatışmaların tekrar başladığı öğrenildi.