Khaled Barakat: ABD destekli Suudi güçleri Yemen'de savaş suçları işledi

Khaled Barakat: ABD destekli Suudi güçleri Yemen'de savaş suçları işledi

Khaled Barakat: ABD destekli Suudi güçleri Yemen'de savaş suçları işledi

Filistinli aktivist ve yazar Khaled Barakat, Yemen’de ABD destekli Suudi güçlerin savaş suçları işlediğini ve “bugün Yemen’de yaşananların, ABD ve Suudi Arabistan’ın kendi çıkarları için kukla bir rejim yaratma planlarının suya düşmesi” olduğunu belirtti.​ ABD’nin Yemen’deki rolüne dikkat çeken Barakat, “Obama’nın belirlediği, ABD’nin emperyalist stratejilerine göre -Goerge W. Bush’un stratejilerinden farklı olarak- Amerikan askerleri yerine Arap rejimlerinin birbirleriyle savaşması gerekiyor” dedi.

Suud krallığı çalkalanıyor

Barakat ayrıca, ABD’nin bölgedeki emperyalist planlarını uygularken başvurduğu baş müttefiklerden Suudi Arabistan kraliyet ailesinde bir krizin söz konusu olduğunu, “yeni, modern” prensler ile “eski geleneksel kuvvetler” arasında çekişmeler yaşandığını belirtti.

Devrimci güçler Yemen için harekete geçmeli

Yemen’in ekonomik olarak en yoksul Arap ülkesi olduğunu fakat aynı zamanda sömürgecilik, emperyalizm ve Suudi egemenliğine karşı gurur dolu bir geçmişi bulunduğunu belirten Barakat, dünyanın bütün ilerici ve devrimci güçlerini, Yemen’de ABD destekli Suudi güçlerinin her gün işlediği sivil katliamlara ve savaş suçlarına karşı harekete geçmeye, Yemen halkının kendi kaderini tayin hakkını korumaya çağırdı.​