KCK 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, yayınladığı bir açıklama ile 1 Kasım seçim sonuçlarının AKP açısından başarı değil hükümet gaspı olduğunu belirterek 'demokrasi bloğu' çağrısı yaptı.

KCK 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, yayınladığı bir açıklama ile 1 Kasım seçim sonuçlarının AKP açısından başarı değil hükümet gaspı olduğunu belirtti. 7 Haziran sonrası süreci “siyasi darbe” olarak nitelendiren KCK, açıklamasında “AKP’nin Kürt Özgürlük Hareketi ve demokrasi güçlerine karşı sürdürdüğü savaşı tırmandıracağını” söyledi.

KCK açıklamasında, 7 Haziran seçimlerinin uygun demokratikleşme ortamı yarattığı ifade edilerek AKP ve Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk günden itibaren bu sonuçları yok sayarak siyasi darbe yaptıkları ileri sürüldü. Yürütme Konseyi tarafından yapılan açıklamada, “AKP’nin 1 Kasım seçim başarısı olarak lanse edilen bu hükümet gaspı olmaktadır.” denildi.

AKP’nin hem hegemonik otoriter sistemini kurmaya çalışacağı hem de Kürt Özgürlük Hareketi ve demokrasi güçlerine karşı sürdürdüğü savaşı tırmandıracağı öngörülen açıklamada yeni AKP hükümetinin siyasi programının savaş olduğu ifade edildi.

KCK açıklamasında, önemli olanın Türkiye’nin sorunlarını çözecek bir zihniyet ve politikaya sahip olmak olduğu söylenirken Türkiye’nin ihtiyacının var olan kutuplaşmayı ortadan kaldıracak ve sorunları çözecek bir hükümet olduğu ancak AKP’nin savaşta ısrar etmekte karar kıldığı vurgusu öne çıkarıldı.

AKP hükümeti ve müttefiklerinin Türkiye’yi demokratikleştirme ve Kürt sorununu çözme politikaları olmadığı için Türkiye’de ortaya çıkan demokratikleşme ve Türkiye’nin temel sorunların çözme dinamiklerini ve ortamını ortadan kaldırmayı hedeflediğini belirten KCK Yürütme Konseyi, AKP’nin bu tavrına karşı tüm demokrasi güçlerinin bir ‘demokrasi bloğu’ altında yan yana gelmesi ve demokratik Türkiye’yi yaratma mücadelesini yükseltme çağrısı yaptı.