Karşıyaka ve Göztepe'den örnek karar

İzmir temsilcileri Karşıyaka ve Göztepe, Türkiye futboluna örnek teşkil edecek bir karar aldı.

Karşıyaka ve Göztepe'den örnek karar

Karşıyaka ile Göztepe, 8 Kasım Pazar günü oynayacakları PTT 1. Lig maçında tribünlerin yarı yarıya eşit olması için ortak karar aldı. İl Spor Güvenlik Kurulu’nun kabul etmesi halinde açık tribünün Göztepe, kapalı tribünün ise Karşıyaka taraftarına ayrılacağı bildirildi.

Karşıyaka Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada, iki kulüp yetkililerinin bir araya geldiği ve yetkili kurumların onaylaması kaydıyla bazı kararlar aldığı belirtildi.

Yerel ve ulusal bazda geniş destek gören fair-play sürecinin kesintisiz olarak ve geliştirilerek sürdürülebilmesi için gereken özen ve özverinin gösterileceği, maçın başlama saatinin 18.30’dan 13.30’a alınması için Türkiye Futbol Federasyonu’na gerekli müracaatın yapılacağı kaydedilirken açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Tribün paylaşımında açık tribünün rakip takıma, kapalı tribünün ise ev sahibi takıma verilmesi uygun bulunmuştur. Bu şekilde gerek ilk maç ve gerekse ikinci yarıda Göztepe’nin ev sahipliği yapacağı maçta her iki takımdan da mümkün olduğunca fazla taraftarın maçı izleyebilmesi amaçlanmıştır. Ancak bu konuda İl Spor Güvenlik Kurulu’nun nihai kararları esas olacaktır. Rakip takım tribün bilet fiyatı 20 lira olarak belirlenmiştir. Karşıyaka Spor Kulübü’nün ev sahibi olduğu ilk maç için alınan bu kararlar ve bilet fiyatları, ikinci yarıda Göztepe’nin ev sahibi olacağı maçta da Karşıyaka için aynen uygulanacaktır.”