Kara Kuvvetleri Komutanı Suriye sınırında

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Suriye sınırındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Kilis’e geldi. Orgeneral Salih Zeki Çolak ile beraberindeki 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ve diğer askeri yetkililer önce Kilis’teki 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı’na geldi. Burada Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve askeri yetkililer tarafından karşılanan Orgeneral Çolak ve beraberindekiler, Suriye... View Article

Kara Kuvvetleri Komutanı Suriye sınırında

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Suriye sınırındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Kilis’e geldi.

Orgeneral Salih Zeki Çolak ile beraberindeki 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ve diğer askeri yetkililer önce Kilis’teki 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı’na geldi. Burada Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve askeri yetkililer tarafından karşılanan Orgeneral Çolak ve beraberindekiler, Suriye ve sınır hattındaki gelişmelere ilişkin bilgi aldı. Orgeneral Çolak, daha sonra Suriye sınırındaki Öncüpınar Hudut Bölük Komutanlığı’nı ziyaret etti. Buradaki birlikleri denetleyerek incelemelerde bulunan Orgeneral Salih Zeki Çolak, Bayrak Tepe mevkiindeki zırhlı birlikleri de inceledi. Orgeneral Çolak’ın sınır hattındaki Gaziantep’in Karkamış ile Şanlıurfa’nın Suruç, Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerinde de denetlemelerde bulunacağı öğrenildi.

Ankara Katliamı ve Suriye Ordusu’nun Hama’da başlayan ve Halep ile devam edeceği görülen kentlere dönük operasyonları ile birlikte Suriye sınırındaki birlikleri denetlemeye gitmesi dikkat çekti.