İstanbul’da yabancı hekimler dönemi

Sağlık Bakanlığı yabancı hekimlerin çalışma izni bile olmadan onlara görevlendirme yaptı. 50'ye yakın yabancı hekim İstanbul'da göreve başladı.

İstanbul’da yabancı hekimler dönemi

Sağlık Bakanlığı yabancı hekimlerin çalışma izni bile olmadan onlara görevlendirme yaptı. 50’ye yakın yabancı hekim İstanbul’da göreve başladı.

Kamuda yabancı doktor çalıştırmanın önünü açan ve ‘Truva Atı’ olarak nitelendirilen aile hekimliği sisteminde yabancı doktorlar görev almaya başladı. Temmuz ayından itibaren yapılan atamalarda 50’ye yakın yabancı hekim işbaşı yaptı. Yabancı hekimler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hekimlere göre daha avantajlı durumdalar.

Aile hekimliği sistemine girmek isteyen acil servis hekimine geçiş için önceden zorunlu tutulmayan muvafakatname koşulu kondu ve ayrıca Türkiye’de bir gün dahi sağlık hizmeti vermeyen yabancı uyruklu hekimlerin çalışma izinleri dahi aile hekimi olduktan hemen sonra veriliyor.

Daha önce 657’ye tabi olarak çalışan ve aile hekimliği sistemine girmek isteyen Türk hekimlere başvuruda muvafakatname zorunluluğu getirildi. Acilde çalışan, muvafakat şartı aranmaksızın aile hekimliğine geçen pratisyen doktorlar, artık muvafakat almak zorundalar.