İsrail’le “normalleşen” Erdoğan, Hamas’a ne cevap verdi?

İsrail’le yapılan ön anlaşmanın hemen ertesinde Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’le İstanbul’da görüştü. Dün akşam saatlerinde Yıldız Sarayı Mâbeyn Köşkü’nde gerçekleşen görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı’ndan, Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bölgedeki son gelişmeler hakkında bilgi verdiği belirtilirken, farklı kaynaklardan Hamas liderinin, Türkiye ve İsrail arasında İsviçre’de yapılan anlaşmadaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesi... View Article

İsrail’le “normalleşen” Erdoğan, Hamas’a ne cevap verdi?

İsrail’le yapılan ön anlaşmanın hemen ertesinde Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’le İstanbul’da görüştü.

Dün akşam saatlerinde Yıldız Sarayı Mâbeyn Köşkü’nde gerçekleşen görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı’ndan, Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bölgedeki son gelişmeler hakkında bilgi verdiği belirtilirken, farklı kaynaklardan Hamas liderinin, Türkiye ve İsrail arasında İsviçre’de yapılan anlaşmadaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve Hamas’ın Türkiye’deki faaliyetlerinin kısıtlanmasına dair Türkiye’nin tutumunu net bir şekilde ortaya koymasını istediği bildiriliyor.

İki gün önce İsviçre’de İsrail ve Türkiye arasında yapılan görüşmede taraflar ikili ilişkilerin “normalleşmesi” konusunda beş maddelik bir ön anlaşmada uzlaşmıştı.

Türkiye’den yetkililer henüz son halinin imzalanmadığını söylerken gelişmelerin çok uzun sürmeyeceğini belirtmişti.

Söz konusu ön anlaşmanın maddelerinde biri de İstanbul’da bulunan ve Batı Şeria’daki operasyonları yöneten, Hamas’ın askeri kanadının önemli isimlerinden, Salih El Aruri’nin Türkiye tarafından sınır dışı edilmesiyle birlikte Hamas’ın Türkiye’deki faaliyetlerinin sınırlandırılması.

Tayyip Erdoğan’ın önkoşul olarak ortaya koyduğu Gazze ablukasının kaldırılması ise herhangi bir maddede yer almıyor.  AKP hükümeti ve Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki “ısrarından” vazgeçmesi konusunda Hamas liderlerinden Halid Meşal’in nasıl bir değerlendirme yaptığı ise bilinmiyor.