IŞİD'den organ nakli ve kaçakçılığına fetva

ABD’nin IŞİD’e yönelik gerçekleştirdiği bir baskında elde ettiği belgeler örgütün “mürtedler”den alınan organların alınarak satılmasına onay verdiğini ortaya koydu. ABD’li yetkililerin operasyon sırasında bulduğu belgelerde IŞİD içindeki din adamlarının organ kaçakçılığını meşrulaştırmak üzere verdikleri fetva bulundu. 31 Ocak 2015 tarihli sözkonusu fetvada bir Müslümanın hayatını kurtarmak için bir rehine tutulan mürtedlerin öldürülerek organlarının alınabileceği de belirtiliyor.... View Article

IŞİD'den organ nakli ve kaçakçılığına fetva

ABD’nin IŞİD’e yönelik gerçekleştirdiği bir baskında elde ettiği belgeler örgütün “mürtedler”den alınan organların alınarak satılmasına onay verdiğini ortaya koydu.

ABD’li yetkililerin operasyon sırasında bulduğu belgelerde IŞİD içindeki din adamlarının organ kaçakçılığını meşrulaştırmak üzere verdikleri fetva bulundu.

31 Ocak 2015 tarihli sözkonusu fetvada bir Müslümanın hayatını kurtarmak için bir rehine tutulan mürtedlerin öldürülerek organlarının alınabileceği de belirtiliyor. Fetvada, organların, kişinin öldürülmesinden önce veya sonra alınmasına da izin veriliyor.

ABD bu belgeleri geçen mayıs ayında özel kuvvetlerin Suriye’nin doğusunda örgüte yönelik gerçekleştirdikleri ve IŞİD’in finansal sorumlusu Ebu Seyyaf’ın öldürüldüğü baskında elde edildiği söyleniyor.

Öte yandan, Irak’ın Birleşmiş Milletler nezdindeki büyükelçisi Muhammed Ali el Hakim, IŞİD’in Musul’da organ nakli yapmayı reddeden 12 doktoru öldürdüğünü açıklarken IŞİD hakkındaki organ kaçakçılığı iddialarının BM tarafından araştırılmasını istedi.