IŞİD Beyrut'u kana buladı

IŞİD, Hizbullah'ın kalesi konumundaki Burc El Baracneh bölgesinin Hüseyniye Mahallesi’nde bir dakika arayla iki ayrı intihar saldırısı gerçekleştirdi. Saldırılarda şu ana kadar 41 kişinin yaşamını yitirdiği duyuruldu.

IŞİD Beyrut'u kana buladı

beyrut isid bomba 2IŞİD, Hizbullah’ın kalesi konumundaki Burc El Baracneh bölgesinin Hüseyniye Mahallesi’nde bir dakika arayla iki ayrı intihar saldırısı gerçekleştirdi.

Lübnan Sağlık Bakanı Vail Ebu Faur, patlamanın olduğu ilk anda 27 olarak açıklanan ölü sayısının 41’e yükseldiğini, 200’ün üzerinde de yaralı olduğunu açıkladı. Bakan Faur, intihar eylemini gerçekleştiren iki teröristin de ölüler arasında bulunduğunu kaydetti.

IŞİD saldırıyı Twitter üzerinden duyurdu

İntihar saldırılarını, IŞİD terörü örgütü yayınladığı bir yazı ile üstlendiğini duyurdu. IŞİD, intihar saldırılarını gerçekleştirenin ise bir kişi olduğunu açıkladı. IŞİD, Hizbullah’ın Suriye’ye verdiği desteği de hatırlatarak bu eylemi bir misilleme olarak gerçekleştirdiğini belirtti.

IŞİD’in destekçilerinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, IŞİD üyelerinin önce patlayıcı yüklü bir bisikleti havaya uçurdukları, daha sonra da bir intihar eylemcisinin toplanan kalabalığın ortasında üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdiği belirtildi.

Polis, iki intihar saldırganının, bir alışveriş merkezinin önünde, üzerlerindeki patlayıcı düzenekleri infilak ettirdiğini söyledi.

beyrut isid bomba 3Yas ilan edildi

Beyrut yönetimi, yarın için resmi yas günü ilan ederek bölgede sıkı güvenlik önlemi aldığını duyurdu. Asker, polis ve istihbarat görevlilerine ülke çapında güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkarması için yetki verildiği aktarıldı.

Beyrut’ta Hizbullah’ın güçlü olduğu bölgelerde Temmuz 2013 ve Ocak 2014 arasında 9 saldırı düzenlenmiş ve 100’ü aşkın kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıların çoğunu Sünni cihatçı çeteler üstlenmişti.