IŞİD, Başika'da saldırdı

IŞİD’in Musul'un Başika bölgesinde bulunan Sünni güçlere ait bir karargahı bombaladığı bildirildi.

IŞİD, Başika'da saldırdı

IŞİD Musul’un Başika bölgesinde Türkiye askerlerinin de bulunduğu Sünni güçlere ait karargahı bombaladı. Saldırıda 2 kişi öldü, 4 Türkiye askeri de yaralandı.

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebbar Yaver bölgede çatışmanın sürdüğünü bildirdi. Yaver, Başika bölgesindeki saldırının sabah erken saatlerde başladığını ve Musul sınırındaki peşmerge mevzilerine yönelik IŞİD’in geniş kapsamlı saldırısının bir parçası olduğunu kaydetti.

Eski Musul Valisi Asil Nuceyfi, olayda 2 milisin öldüğünü, 6 kişini de yaralandığını ifade etti. Nuceyfi, karargahın 3 saat boyunca 120 millimetrelik havan toplarıyla vurulduğunu söyledi.

Başika’daki saldırı, IŞİD’in Naweran, Hazır, Keske ve Zertik Dağı hatlarında Peşmerge güçlerinin mevzilerine yönelik saldırı dalgasının bir parçası oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) yapılan açıklamada, “16 Aralık 2015 tarihinde IŞİD terör örgütünün peşmerge tarafına attığı katyuşa mermilerinin bir kısmı Türk askerlerinin bulunduğu Başika’daki üs bölgesine düşmüştür. Düşen mermilerden dolayı 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır” denildi.

TSK, yaralı askerlerin helikopterle Başika bölgesinden Şırnak Devlet Hastanesi’ne sevkedildiğini bildirdi.