İşçilerin sabrı taştı, firmayı işgal etti

Santa Farma'da sendikalı oldukları için işten çıkartılan işçilerin sabrı taştı, firmayı işgal ettiler.

İşçilerin sabrı taştı, firmayı işgal etti

Topkapı’da ambarlarda çalışan ve DİSK’e bağlı Nakliyat-İş sendikasına üye oldukları için 50 gündür direnişte olan işçilerin sabrı taştı. Bu sabah işçiler“sendikal nedenle” atıldıkları firma olan Santa Farma’nın Okmeydanı’nda bulunan genel merkez binasını işgal etti.

Bina önünde toplanan işçiler, “işimiz ve ekmeğimiz için direniyoruz” yazılı bir pankart açarken, burada sözü alan DİSK’e bağlı Nakliyat-İş sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, atılan işçilerin geri alınmasını istedi.

İşçiler firmanın hukuksuzluklarına artık tahammüllerinin kalmadığını belirtirken, işçiler sorun çözülene kadar firma binasının önünden ayrılmayacaklarını belirtti. Binanın içine giren işçiler, buradaki bekleyişlerini sürdürüyorlar.

SANTA FARMA’DA YAŞANANLAR DİĞERLERİYLE PARALEL

Santa Farma’da yaşananlar diğer fabrika ve işyerlerinde yaşananlarla aynı. İşçiler kötü çalışma koşulları, düşük ücretler ve sosyal haklardan ötürü sendikalı olmuş, firmada bu duruma müdahale etmişti. İşten çıkartılan işçiler, firmanın Topkapı ambarlarında bulunan deposunun önüne direniş çadırlarını kurmuşlardı. Sendikalı olarak işe iadeleri gerçekleşene kadar mücalelerini sürdüreceklerini belirten işçiler, 50 gün geçmesine karşın firmanın herhangi bir adım atmaması üzerine işgal kararı aldılar.