Irak Ordusu’ndan sivillere "Ramadi’yi terk edin" çağrısı

Irak ordusu, IŞİD kontrolündeki Ramadi’de yaşayan sivillere kenti terk etmeleri için 72 saat süre verdi. Anbar vilayetine bağlı Ramadi kentine askeri uçaklarla bildiri dağıtıldığını ve bölgedeki sivil halka 72 saat içinde evlerini terk etme çağrısı yapıldığını açıklayan operasyon sözcüsü Tuğgeneral Yahya Resul bildiride, Ramadi’yi terk etmek için kullanılabilecek güvenli yollar hakkında bilgilerin de yer aldığını... View Article

Irak Ordusu’ndan sivillere

Irak ordusu, IŞİD kontrolündeki Ramadi’de yaşayan sivillere kenti terk etmeleri için 72 saat süre verdi.

Anbar vilayetine bağlı Ramadi kentine askeri uçaklarla bildiri dağıtıldığını ve bölgedeki sivil halka 72 saat içinde evlerini terk etme çağrısı yapıldığını açıklayan operasyon sözcüsü Tuğgeneral Yahya Resul bildiride, Ramadi’yi terk etmek için kullanılabilecek güvenli yollar hakkında bilgilerin de yer aldığını belirtti. Resul “Tüm güvenlik güçleri, kendilerine yaklaşan sivillere nasıl davranacakları konusunda bilgilendirildiler” diye konuştu.

Reuters’in haberine göre adının açıklanmasını istemeyen bir askeri yetkili dağıtılan bildirilerin kentin geri alınması için büyük bir askeri operasyon başlatılacağının kanıtı olduğunu ifade etti.

Iraklı yetkililer, Ramadi’de kontrolün ele geçirilmesinde kilit öneme sahip bir askeri üsle kentin güneybatısındaki El Tamim olarak iki noktanın daha önce alındığını açıklamıştı.

Ramadi’de 250 – 300 kadar IŞİD militanı olduğu tahmin ediliyor.