İkinci Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali başlıyor

Engelsiz Erişim Derneği ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı’nın (GETEM) düzenlediği, İkinci Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali, 11-14 Kasım’da yapılacak.

İkinci Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali başlıyor

Engelsiz Erişim Derneği ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı’nın (GETEM) düzenlediği, İkinci Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali, 11-14 Kasım’da yapılacak. Görme engelliler için rehber görevi gören beyaz baston tüm dünyada 15 Ekim’de Beyaz Baston ve Güvenlik Günü olarak kutlanıyor. Türkiye’de bu tarihlerde yapılması planlanan festival Ankara Katliamı sebebiyle ertelenmişti. Festival 11 Kasım’da Tünel’de, 12-13 Kasım’da Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde yapılacak.

İkincisi gerçekleştirilecek festivalde film gösterimleri ve konserler yer alacak. Erişilebilirlik stantlarında arkeolojik kalıntı örneklerine dokunulacak. Sesli Betimleme Derneği ile yapılacak söyleşide film ve tiyatrolarda sesli betimlemenin görme engellilere yansıması üzerine söyleşi gerçekleştirilecek.

beyaz-baston-festivali