HSYK hakim ve savcıların yerini değiştirdi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), adli yargı kararnamesiyle 137 ve idari yargı kararnamesiyle 19 olmak üzere toplam 156 hakim ve savcının görev yerlerini değiştirdi. Kararnamede iki isim özellikle dikkat çekti. ‘Sümeyye Erdoğan’a suikast’ iddianameleri kabul etmişti HSYK’nın son kararnamesi ile Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Osman Burhanettin Toprak, Konya hakimi olarak atandı. Toprak,... View Article

HSYK hakim ve savcıların yerini değiştirdi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), adli yargı kararnamesiyle 137 ve idari yargı kararnamesiyle 19 olmak üzere toplam 156 hakim ve savcının görev yerlerini değiştirdi. Kararnamede iki isim özellikle dikkat çekti.

‘Sümeyye Erdoğan’a suikast’ iddianameleri kabul etmişti

HSYK’nın son kararnamesi ile Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Osman Burhanettin Toprak, Konya hakimi olarak atandı. Toprak, basın davalarına bakıyordu. Kamuoyu Toprak’ın adını “Sümeyye Erdoğan’a suikast” diye haberleştirilen yazışmaların sahte olduğu tespitiyle hazırlanan iddianamelerin kabulüyle açılan davalar ile duymuştu. İddianameleri hazırlayan 2 savcı daha önce Bakırköy Başsavcılığı tarafından ani bir kararla basın bürosundan alınarak farklı birimlere gönderilmişti.

‘Paralel’ soruşturmalarıyla terfi etti

Yeni kararnamede dikkat çeken bir diğer değişiklik, İzmir’deki ‘paralel yapı’ soruşturmalarını yürüten savcı Okan Bato’nun İzmir başsavcı vekilliğine terfi ettirilerek atanması oldu.