Hayatı Durduruyoruz!

10 Ekim Katliamı'nda yütürdiklerimiz anısına tüm Türkiye'de hayat duracak.

Hayatı Durduruyoruz!

Ankara’daki bombalı saldırı düzenlenen mitingle ilgili açıklama yapan tertip komitesi, 12-13 Ekim’de DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin grevde olacağını açıkladı.

Sendikalar ve meslek odalarının çağrısına siyasi partiler, gençlik örgütleri ve demokratik kitle örgütleri de destek vererek iki gün boyunca işyerlerinde grev ve okullarda boykotların örgütlenmesi ve büyütülmesi çağrısında bulunuluyor. Bombalı saldırılarda yaşamını yitirenlerin cenaze törenlerinin de yapılacağı iki gün boyunca hayatı durdurun çağrısı yapıldı.

Hayatı Durduruyoruz!Ankara’da yapılmak istenen “Barış, emek, demokrasi” mitingine bombalı saldırı düzenlenmesinin ardından tertip komitesi basın açıklaması yaptı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile Türk Tabipleri Birliği (TTB), TTB Merkez Konseyi Binası’nda toplantı düzenledi.

Tertip komitesi adına yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Türkülerimizle, halaylarımızla, pankartlarımızla, sloganlarımızla ve coşkuyla miting alanına yürüyüşümüz başlarken patlattılar bombaları. Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garı’nın, binlerce polisin gözü önünde patlattılar. Şu ana kadar belirlenebilen 86 kardeşimiz hayatını kaybetti, yüzlerce kardeşimiz yaralandı. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız! Emek, barış ve demokrasi mitingimiz kana bulayanlara sesleniyoruz, ‘Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz!”

Öte yandan, hükümet Türkiye tarihinin en kanlı katliamı sonrasında üç günlük ulusal yas ilan etti.