Hakemler 'yeter' dedi

Hakemler Trabzonspor-Gaziantepspor maçının ardından, kulüp yönetimlerinin üzerlerinde uyguladıkları baskıya 'yeter' diyerek eylem kararı aldı.

Hakemler 'yeter' dedi

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği, Trabzonspor-Gaziantepspor maçının hakemlerinin statta 4 saat rehin tutulmasına çok sert tepki gösterdi. Dernek başkanı Abdurrahman Arıcı, “Hakemlerin stada hapsolması kabul edilemez. Protesto eylemi yapacağız” dedi.

Konu ile ilgili olarak hurriyet.com.tr’nin sorularını yanıtlayan TFFHGD Başkanı Abdurrahman Arıcı, “Saat 23.30 sularında biten bir maçın hakeminin sabah 04.00’e kadar statta hapsolması kabul edilir bir şey değil. Saha içinde hakem de hata yapabilir, futbolcu da. Sahada olan sahada kalır. Bunlar dışarıya yansımamalı. Eğer yansırsa kaos olur” dedi.

Arıcı, “Bu olay karşısında dernek olarak tutumunuz ne olacak? Herhangi bir eylem falan düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine de şunları söyledi:”Başbakanlık danışmanından ve İçişleri Bakanlığı’ndan randevu aldık. Kendilerine bu olay hakkındaki düşüncelerimizi anlatacağız. Dernek olarak bir protesto eylemimiz mutlaka olacak. Fakat bunun ne olacağını şu anda söyleyemem. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla konuştuktan sonra bir karar vereceğiz.”