“Hacı Birlik yakalandığında yaralıydı”

HDP Şırnak milletvekili Leyla Birlik, kayınbiraderi Hacı Birlik’in yaralı ele geçirildikten sonra infaz edildiğini savundu.

“Hacı Birlik yakalandığında yaralıydı”

HDP Şırnak milletvekili Leyla Birlik, kayınbiraderi Hacı Birlik ile ilgili yapılan resmi açıklamaların yetersiz olduğunu söyleyerek “İçişleri Bakanı ve Şırnak Valisi’nin bizim için meşruiyeti kalmamıştır” yorumunu yaptı.

BBC Türkçe’den Hatice Kamer’e konuşan Leyla Birlik, kayınbiraderi Hacı Birlik’in yaralı ele geçirildikten sonra infaz edildiğini savundu. Leyla Birlik Hacı Birlik’in öldürüldüğü gün yaşananları şöyle anlattı:

“O gün Şırnak Yeşilyurt ve Dicle mahallelerinde de çatışmalar yaşandı. Polisler saldırıyordu. Saldırıda elektrik trafoları zarar görmüştü. Emniyeti arayıp ateşi kesmelerini ve trafo arızasının giderileceğini bildirdim. Tedaş’tan görevliler beni arayarak arızayı giderinceye kadar yanlarında beklememi istediler.

Bu sırada Dicle Mahallesi’nden beni aradılar, yaralı bir gerilla olduğunu ve Terörle Mücadele polisleri tarafından götürüldüğünü söylediler. Çatışmalardan dolayı Yeşilyurt mahallesinden Dicle mahallesine ancak yarım saatte varabildim. Terörle Mücadele Müdürü hastane acil servis kapısında bekliyordu. Yaralıyı görmek isteyince tartıştık. Yaralının öldüğünü söylediler.”

Twitter üzerinden ‘şimdi gel kayınbiraderini al’ mesajı

Birlik, olaydan bir saat sonra Twitter sitesi üzerinden JİTEM adlı hesap kullanılarak yerde sürüklenen cansız bir bedenin fotoğrafının Twitter hesabına gönderildiğini aktararak “Çatışmalarda hayatını kaybedenlerin cenazelerini almaya gittiğimi bilen bu kişiler ‘Şimdi gel kayınbiraderini al’ diyerek fotoğraflı mesaj gönderdiler. Bana gelen o mesajlarda, vahşice katledilen o gerillanın kayınbiraderim olduğunu öğrendim” dedi.

Hacı Birlik’in yaralı olarak ele geçirildiğini, hatta yarasını sardığını, daha sonra zırhlı araçtan açılan ateşle tarandığını söyleyen tanıklar olduğunu dile getiren Birlik şöyle devam etti:

“Otopsi raporunda yüzünün parçalandığı, vücudundan 28 kurşun çıkarıldığı, kalçası ve kolunun daha büyük bir silahla parçalandığı, vücudunun sağ tarafının tamamen ezildiği, sıyrıklarla dolu olduğu yazılmış. Fotoğraflarda yaralı ve sağlam. Otopsi raporu da onun nasıl vahşi bir şekilde katledildiğini gösteriyor. Bu olayla ilgili kamu davası açtık. Olayın örgütlü yapıldığı, halkı kin ve nefrete sürüklediği için suç duyurusunda bulunduk.”