Günün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haber başlıkları ve gündemde kalanlar.

Günün önemli haber başlıkları

TÜYAP:

tuyap-carsaf

TÜYAP’ın ev sahipliğini yaptığı İstanbul Sanat Fuarı’nda, ressam Gökhan Aslan’ın çekilen acıları simgelediği performansında “çarşafa hakaret” gerekçesiyle sosyal medyadan baskın çağrısı yapıldı.

Diken

Ayrana Ceza:

ayran

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Çaykur tarafından üretilen bir markanın reklamlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘milli içki’ ilan edilen ayran için “kötüleyici ve saldırgan ifadeler” kullandığı gerekçesiyle Çaykur’u cezalandırdı.

Manifesto

İş Cinayeti:

bunyamin-buyun-1

Ankara’da inşaatta çalışan 14 yaşındaki Bünyamin Buyun elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Sendika

CHP:

mr

CHP’nin son olağan kongresinde seçilen ve halen kurultay delegesi olan 41 il başkanı, olağanüstü kurultay çağrısı yaptı.

Bianet

KKTC’de Ezan Tartışması:

minare hoparlör

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir mahkemenin üç camide sabah ezanlarının hoparlörden okunamamasına dönük tedbir kararı tartışma yarattı. Haberi, gericilik propagandası için bulunmaz fırsat sayan Türkiye medyası “ezan yasaklandı” manşetleri atarken ortada sadece sabah ezanlarının hoparlörden okunmasına yönelik bir tedbir kararı olması gerçeği gizleniyor.

Manifesto

Kitap Fuarı:

mujica

34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bugün başladı.

Eski Uruguay lideri Jose Mujica bugün Şişli Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Türkiye’den Uruguay’a Toplumsal Muhalefet: “Umudu Örgütlemek’ başlıklı söyleşiye katıldı.

Sputnik

Himmet:

ibrahim civici

17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu’nun kahramanlarından AKP’li Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, sosyal medyada ilgi gören video ile Türkiye’nin gündemine gelen demiryolu işçisi İbrahim Çivici üzerinden ‘imaj’ını kurtarmaya çalışıyor.

Manifesto

Kadın Cinayeti:

kadin-cinayeti

Muğla’nın Dalaman İlçesi’nde, eşinin kendisini aldattığı söylentisi üzerine kısa süre önce bir kişiyi yaralayan ve 25 günlük tutukluluğun ardından tahliye edilen 45 yaşındaki A.Y. dehşet saçtı.

Radikal

İlber Ortaylı:

ilber-ortayli

Tarihçi İlber Ortaylı, AKP’nin yüzde 49’la zafer kazandığı 1 Kasım seçimlerinin ardından başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere iktidar kanadından gelen uzlaşma mesajlarına karşın barışçı bir hava görmediğini söyledi. Ortaylı, “Bir yerde bir kolon devrilirse, altında kim kalır belli olmaz” dedi.

Zete

Mısır’daki Uçak Kazası:

rusya-misir

Rusya, son 24 saat içinde Mısır’dan 11.000 turisti tahliye ettiğini açıkladı. Moskova, 31 Ekim’de Mısır’ın Şarm eş-Şeyh kentinden St. Petersburg’a giden bir Rus yolcu uçağının Sina yarımadasında düşmesi üzerine Mısır’a tüm uçuşları durdurmuştu.

BBC Türkçe