Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto'nun seçtiği dünün önemli haber başlıkları

Dünün önemli haber başlıkları

Baş muhtar:

erdogan_bsmhtrCumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlarla 14. kez buluştu. 1 Kasım seçimlerini değerlendiren Erdoğan, “Yüzde 60’lık blok hevesi ile başlayan o rövanşist anlayış yenilmiştir” dedi. Erdoğan başkanlık sistemi için de “referandum” sinyali verdi.

DHA

Başkanlık sistemi:

ayhan-bilgen-biyografi

1 Kasım seçimlerinin ardından Saray’dan yapılan ilk açıklama başkanlık sistemini tartıştırılacağı oldu. Günün çıkışı ise HDP’den gelirken,  HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen “Başkanlık sistemini tartışmaya açığız” dedi.

Manifesto

CHP:

chp-olagan-kurultaya-gidiyor-85705-5Seçimlerin ardından CHP’de partide çatlak sesler yükselirken, parti yönetimi Şubat ayında “olağan kurultay” kararı aldı.

Birgün

Romanya:

romanya patlamaRomanya’nın başkenti Bükreş’te bir eğlence merkezinde meydana gelen patlamada 32 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından istifası istenen Başbakan bugün istifa etti.

Sputnik

İş güvencesi:

faruk_celikten
AKP ilk icraati olarak memurların iş güvencesini sağlayan 657 sayılı iş kanunu değiştirmeyi öngördüğünü açıkladı. Asgari ücret konusunda da AKP içinde “çatlak” bulunuyor.

Manifesto

İzdiham:

nurella fatih urekÖzel bir firmanın mağaza açılışında izdiham çıktı. “Özel davetlilerin” olduğu açılışta ilginç görüntülerle karşılaşıldı.

Hürriyet

Gülten Akın:

gülten akın

Türkiye’nin en büyük şairlerinden Gülten Akın 82 yaşında hayata gözlerini yumdu.

ABC

Şenol Güneş:

senol-gunes

Bir spor dergisine konuşan BJK Teknik Direktörü Şenol Güneş AKP’nin Gezi’de yanlış yaptığını ifade etti.

Hürriyet