Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto tarafından hazırlanan, günün önemli haber başlıkları

Dünün önemli haber başlıkları

Çiçekçi Mehmet:

cicekci-mehmet

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde otomobiliyle çarptığı çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücü Murathan Ö. hakkında, “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Cumhuriyet

Cumhurbaşkanlığı:

 

AK-SARAY

Cumhurbaşkanlığı’nın PTT ile protokol imzalayarak, halka “Emekli ve Sosyal Yardım Ödemeleri” adı altında bir defaya mahsus 5 bin ve 7 bin TL miktarlarında ödeme yapmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Yardımın, başvuru yapanların durumu incelenip verileceği belirtildi.

Cumhuriyet

CHP:

chp-saldiri

CHP Genel Merkezi önünde ateş açan Hacı Ali Hamurcu adlı kişi Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Gerçek Gündem

IŞİD:

isis-operasyon

Diyarbakır’da terör örgütü IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda, koçbaşıyla hücre evine giren özel harekât polislerini, canlı bombanın karşıladığı ortaya çıktı. Canlı bombanın üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 2 polisin hayatını kaybettiği belirtildi.

Hürriyet

G20:

800px-Cupulag202014

Antalya’nın Serik ilçesinde gerçekleştirilecek G-20 liderler zirvesi için hazırlıklar başladı. Yerli ve yabancı çok sayıda protestocunun olacağı öngörüsüyle, 100’üncü Yıl Spor Salonu, 9-18 Kasım tarihleri arasında gözaltına alınacaklar için kullanılacak. Gözaltılar için Barodan 24 saat hazır halde ve yeterli sayıda avukat bulundurulması talimatı verilmek istendi.

Manifesto

Ahmet Hakan:

ahmethakan

Gazeteci Ahmet Hakan’a saldıranların 3’ü AK Parti üyesi çıkmıştı. Şimdi saldırıyı planlamakla suçlanan eski polis Nezih Özbirinci’nin de AK Parti üyesi olduğu ortaya çıktı.

CNN Türk

Erdoğan’a Hakaret:

erdogan-dava

Diyarbakır’da iki çocuğa açılan ‘cumhurbaşkanı hakaret’ davasının, çocuklardan birine “İşlediği iddia edilen fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ve bu suçla ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği yeterince gelişmemiştir” raporuna rağmen açıldığı ortaya çıktı.

Radikal

Koza Medya Operasyonu:

koza-medya

Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasının ardından sabah saatlerinde Kanaltürk TV, Bugün ve Millet gazetelerinin bulunduğu Mecidiyeköy’deki binaya gelen polis kapıyı kırarak içeri girdi. Polis, gazetecilere ve binanın önünde toplananlara biber gazı, cop ve tazyikli suyla müdahale ederken bazı çalışanları da gözaltına aldı.

Manifesto

Ankara Katliamı:

Davutoglu and Erdogan

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara’da gerçekleştirilecek barış mitingini kana bulayan bombalı saldırıya ilişkin soruşturmayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Gaziantep’teki bu örgüt grubunun doğrudan Suriye’deki IŞİD terör örgütünden talimat alarak Türkiye genelinde eylemler planladıkları anlaşılmıştır” ifadelerini kullandı. Bu açıklamayla Davutoğlu ve Erdoğan’ın açıklamalarını yalanlamış oldu.

Manifesto