Günün Önemli Haber Başlıkları

Resmi rakamlara göre 102 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Katliamı’nı ve şüphelerin üzerinde yoğunlaştığı hükümeti protesto için Kadıköy’de sessiz oturma eylemi düzenlendi. Ellerinde ‘Katili tanıyoruz’ yazılı dövizler taşıyan yurttaşlar, Beşiktaş İskelesi önünde bir araya geldi. Katledilenlerin anısına saygı duruşuyla başlayan protestoda katledilenlerin fotoğrafları da taşındı. http://www.birgun.net/haber-detay/kadikoy-de-ankara-katliami-anisina-oturma-eylemi-92657.html Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde çıkan çatışmada 3 askerin hayatını... View Article

Günün Önemli Haber Başlıkları
  • Resmi rakamlara göre 102 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Katliamı’nı ve şüphelerin üzerinde yoğunlaştığı hükümeti protesto için Kadıköy’de sessiz oturma eylemi düzenlendi. Ellerinde ‘Katili tanıyoruz’ yazılı dövizler taşıyan yurttaşlar, Beşiktaş İskelesi önünde bir araya geldi. Katledilenlerin anısına saygı duruşuyla başlayan protestoda katledilenlerin fotoğrafları da taşındı.

http://www.birgun.net/haber-detay/kadikoy-de-ankara-katliami-anisina-oturma-eylemi-92657.html

  • Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde çıkan çatışmada 3 askerin hayatını kaybettiği ve biri ağır olmak üzere 6 askerin yaralandığı bildirildi. Öte yandan çatışmada 17 PKK militanının da hayatını kaybettiği ileri sürüldü. Hayatını kaybeden askerlerden birinin Yarbay İhsan Ejdar olduğu ve çatışmaların devam ettiği açıklandı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/389885/Hakkari_de_operasyon__3_asker_sehit.html

  • KKTC’nin içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılamak üzere yapılan Alaköprü Barajı ve Geçitköy Barajı ile denizin altından geçen boru hattının açılışı yapıldı. Recep Tayyip Erdoğan, seçim şovuna çevirdiği açılış töreninde “Kaçak saray kadar başınıza taş düşsün. Ne kaçak sarayı? Önce ne diyorlardı ‘Biz oraya gitmeyiz’. Daha sonra ne demeye başladılar, ‘Çağrılırsak gideriz’. Eninde sonunda bunu yapacaksınız, kuzu kuzu geleceksiniz. Başka çareniz yok.” dedi.

http://www.radikal.com.tr/politika/erdogan-basiniza-kacak-saray-kadar-tas-dussun-1453768/

  • Ankara’daki saldırıda canlı bomba olan Ömer Deniz Dündar ile Suruç bombacısı Şeyh Abdurrahman Alagöz’e, Adıyaman’da yürütülen El Kaide soruşturmasında takipsizlik verildiği ortaya çıktı. Bu kişilerin Suriye’ye yasadışı geçişleri sırasında yaptıkları telefon görüşmeleri de devlet tarafından dinlenmiş.

http://www.radikal.com.tr/turkiye/dokumacilar-suriyeye-gecerken-devlet-onlari-dinliyormus-1453585/

  • Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü’nden dün gece TSİ 23.40’da fırlatılan Türksat 4B uydusu yörüngeye oturdu. Aralık ayında işletmeye alınacak olan Türksat 4B uydusu, Ka-Bant üzerinden internet erişimi için kullanılacak. Türksat 4B uydusu sayesinde, Türkiye’nin televizyon ve uydu haberleşme sinyalleri artık Avrupa, Afrika, Orta Doğu, Asya ile Türk Cumhuriyetlerini kapsayacak.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/30331913.asp

  • 18 Ekim pazar günü Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyareti öncesi “Frankfurter Allgemeine” gazetesine konuşan Merkel, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyesi ve AB adayı ülkelerin bulunduğu “güvenli ülkeler” listesine girmesiyle ve vizelerin kaldırılmasına ilişkin sorulara Türkiye’nin AB’nin “güvenli ülkeler” listesinde yer almasına “ilkesel olarak” karşı olmadığını söyledi ve Türkiye’ye vize kolaylığı verilmesi konusunda da hazır olunduğu sinyalini verdi.
    Türkiye’nin AB adayı ülkeler arasında “güvenli ülkeler” listesinde yer almayan tek ülke ve AB tarafından “güvenli ülke” olarak tanımlanan ülkelerden gelenlerin, AB ülkelerine iltica başvurularının kabulü “güvenli ülkeden” geldikleri için zorlaşıyor.

http://www.ntv.com.tr/dunya/turkiyenin-guvenli-ulkeler-listesinde-yer-almasina-karsi-degilim,_s8vjXYvQEKC2JGS_VDJ0w

  • FIFA’daki rüşvet ve yolsuzluk skandalı yeni bir ülkeye daha sıçradı ve Almanya futbol federasyonu2006 Dünya Kupası’nın ev sahipliğinin alımı sırasında yapılan ödemeler nedeniyle iç soruşturma başlattı.

http://www.cnnturk.com/video/spor/rusvet-skandalina-almanya-futbol-federasyonu-da-karisti

  • Amerikan Büyükelçiliği, 10 Ekim’da Ankara’da meydana gelen terör saldırısını hatırlatarak Türkiye’deki vatandaşlarını yeni terör saldırıları konusunda uyardığı ortaya çıktı.

http://www.milliyet.com.tr/abddenturkiyeuyarisi/dunya/detay/2133503/default.htm