Günün Önemli Haber Başlıkları

Günün üzücü haber başlıklardan biri akşam geldi Ankara Başsavcılığı, bir açıklama yaparak canlı bomba saldırısında ölenlerin sayısının 102’ye yükseldiğini, olayla ilgili 13 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Öğle saatlerinde Ankara’dan bir acı haber daha geldi. Ankara’daki bombalı saldırıda ağır yaralanan Eğitim-Sen üyesi genç öğretmen Ata Önder Atabay hayatını kaybetti. http://www.diken.com.tr/ankara-katliaminda-hayatini-kaybedenlerin-sayisi-102ye-yukseldi/ DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK... View Article

Günün Önemli Haber Başlıkları
  • Günün üzücü haber başlıklardan biri akşam geldi Ankara Başsavcılığı, bir açıklama yaparak canlı bomba saldırısında ölenlerin sayısının 102’ye yükseldiğini, olayla ilgili 13 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Öğle saatlerinde Ankara’dan bir acı haber daha geldi. Ankara’daki bombalı saldırıda ağır yaralanan Eğitim-Sen üyesi genç öğretmen Ata Önder Atabay hayatını kaybetti.

http://www.diken.com.tr/ankara-katliaminda-hayatini-kaybedenlerin-sayisi-102ye-yukseldi/

  • DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eş Başkanı Şaziye Köse, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Özden Şener’in, 10 Ekim Ankara katliamı üzerine TMMOB’de bir basın toplantısı düzenledi. Ankara Katliamı’nda katledilenleri 7. gününde anmak için 17 Ekim 2015 Cumartesi günü saat 10.04’te bütün illerde anmalar gerçekleştirileceği vurgulanarak toplantı sonlandırıldı.

http://gazetemanifesto.com/2015/10/16/ankara-katliaminda-katledilenler-7-gununde-aniliyor/

  • İşçi düşmanı uygulamalarında sınır tanımayan, 13 yıllık iktidarı boyunca “istikrarlı” bir biçimde sürdüren AKP, yeni bir işçi düşmanı uygulamayı daha devreye soktu. Seçimler öncesinde sermayenin tepkisini fazla çekmek istemeyen geçici AKP hükümeti, işyeri denetimlerini “kurumiçi eğitim” bahanesiyle erteledi.

http://gazetemanifesto.com/2015/10/16/akp-isci-dusmanliginda-tam-gaz-is-yeri-denetimlerine-erteleme/

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Kapsamında düzenlenen W20 Zirvesi açılış törenine yaptığı konuşmada Angele Merkel’in Nobel’e aday gösterilmesini eleştirerek “‘2 milyon insanı misafir ediyoruz. Birileri bakıyorsunuz 30 bin kişi alırız diyor, sonra bir de Nobel’e aday gösteriliyor. Ha bu biz Nobel’i istiyoruz manasına gelmiyor. Ama bunlar lafını yaptıkları anda Nobel’e aday gösteriliyor. Nobel’iniz sizin olsun” demesi salondakileri güldürdü.

http://www.birgun.net/haber-detay/erdogan-nobel-bekliyormus-siparis-uzerine-odul-veriliyor-bu-is-boyle-gitmez-92500.html

  • Kilis’in merkeze bağlı Deliosman Köyü yakınlarında sınırın sıfır noktasında saat 12.30 sıralarında, PYD kontrolündeki bölgede uçan ve “milliyeti bilinmeyen” bir İnsansız Hava aracı (İHA), Türkiye tarafından düşürüldü. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye sınırında uçak düşürdüğünü açıklaması üzerine Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konashenkov, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Suriye Arap Cumhuriyeti’nde görev yapan bütün Rus hava grubu uçakları görevlerini yerine getirdikten sonra Hmeymim Hava Üssü’ne döndüler. Suriye’deki durumu gözlemleyen Rus insansız hava araçlarının tamamı da planlandığı şekilde çalışmalarına devam ediyor.”

http://gazetemanifesto.com/2015/10/16/o-degil-bu-degil-su-degil-tsk-hangi-ucagi-dusurdu/

  • Rize mitingindeki sözlerinden dolayı savcılık tarafından hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker’e İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nce iki yakın koruma kararı verildiği ortaya çıktı. Uğur Mumcu ve Hrant Dink’e gibi daha birçok aydına layık görülmeyen korumalar suç örgütü lideri, eski Ülkücü, Turancı Sedat Peker’e layık görüldü.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/389113/Ankara_yi_koruyamayan_devletten_Sedat_Peker_e_koruma.html