Günün Önemli Haber Başlıkları

-Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜSİAD) ‘Siyasi Parti Liderleri ile buluşma toplantılarının ilkini Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Her organize sanayi bölgesine meslek liseleri yapacağız. Hangi tür elemana gerek duyuyorsa orada öğrenecek.Hangi elemana ihtiyaç duyuyorsa ona göre eğitim verilecek.” diyerek patronlara ucuz ve eğitimli işgücü sağlamak için her türlü... View Article

Günün Önemli Haber Başlıkları

-Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜSİAD) ‘Siyasi Parti Liderleri ile buluşma toplantılarının ilkini Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdi.
Kılıçdaroğlu, “Her organize sanayi bölgesine meslek liseleri yapacağız. Hangi tür elemana gerek duyuyorsa orada öğrenecek.Hangi elemana ihtiyaç duyuyorsa ona göre eğitim verilecek.” diyerek patronlara ucuz ve eğitimli işgücü sağlamak için her türlü imkanı sağlayacaklarını vaat etti.

http://gazetemanifesto.com/2015/10/15/kilicdaroglu-patronlariyla-bulustu/

– Alanya Adliye binası önünde Ankara Katliamı’nı kınamak ve duruşma boykotu çağrısı amacıyla basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara yönelik 2 gündür süren polis saldırısını dair ÇHD Alanya Şube Başkanı Canel Doruk, “Sarayın talimatıyla anayasal haklarımıza saldırıyorlar” dedi.

http://gazetemanifesto.com/2015/10/15/sarayin-talimatiyla-avukatlara-saldirdilar/

-Avrupa’nın en iyi basketbol takımlarının mücadele ettiği Euroleague, bugün başlayacak. 4 gruptan toplam 24 takım mücadele edeceği ligde Türkiye’den 4 takım bulunuyor.

http://gazetemanifesto.com/2015/10/15/turkiye-basketbolunda-bir-ilk/

– Ankara Barosu, 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin Ankara saldırısı konusunda aldığı yayın yasağına resmen itiraz etti.

http://www.radikal.com.tr/turkiye/ankara-katliamiyla-ilgili-yayin-yasagina-itiraz-1452535/

– Türkiye futbolunun önde gelen isimlerinden Mustafa Denizli,Konya’da oynanan İzlanda maçı öncesinde Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren yurttaşlar için yapılan saygı duruşu sırasında tribünlerden yükselen ıslık ve yuhalamalara dair, “Onlar için çarpacak kalbimiz, susacak dudaklarımız yok mu?” diyerek tepki gösterdi.

http://gazetemanifesto.com/2015/10/15/onlar-icin-carpacak-kalbimiz-yok-mu/

-Türkiye’nin en büyük iş cinayetinin görüldüğü Soma Davası’nda dördüncü duruşması dün gerçekleştirildi. Davanın dördüncü duruşmasında ifade veren işçilerin ifadesine göre şirket iş güvenliği konusuna hiç eğilmezken, bu konuda ısrarcı olan işçilere ise ceza kesiyormuş.

http://gazetemanifesto.com/2015/10/15/soma-davasinda-komur-karasi-gun-sirket-komur-icin-iscileri-olume-gonderdi/

– Hrant Dink suikastına ilişkin olarak “kamu görevlilerinin ihmali olduğu” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında serbest bırakılan 9 Emniyet görevlisinin tutuklanmasını talep eden savcının yaptığı itiraz reddedildi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/388583/Dink_sorusturmasinda_onemli_gelisme.html