Gül’ün kararsızlığı sürüyor: Nazik adımlara devam

Abdullah Gül'ün kararsız muhalefeti sürerken, medyada çıkan haberlere Gül tarafından yalanlama geldi.

Gül’ün kararsızlığı sürüyor: Nazik adımlara devam

Son günlerde ayyuka çıkan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün etrafında toparlanmaya çalışan “yeni oluşum” kararsızlığı sürüyor. Bugün Taraf Gazetesi’nde çıkan haberde Gül ve ekibinin hem Davutoğlu, hem de Erdoğan’a karşı bilendiğine dikkat çekilirken, Gül’ün etrafındakilere “Bu pislik kolay temizlenmez” dediği iddia edildi. Öte yandan, Gül bugün sosyal medyadan bir açıklama yaparak bu haberin “yalan ve kurgu olduğunu” ifade etti.

AKP içerisindeki çatlakların giderek derinleştiğine ilişkin çıkan haberler seçimler yaklaştıkça çoğalırken, MHP lideri de dünkü konuşmasında “5.parti” çıkışı yapmıştı. Taraf’ta yer alan haberde Gül’ün etrafında toplanan ekibin Cumhurbaşkanı olarak Abdullah Gül’ü, Başbakan olarak ise Ali Babacan’ı görmek istediği ve bu noktada adımlar attığı ayrıntıları verildi.

DAVUTOĞLU DENGE SİYASETİNİ BIRAKIYOR MU?

Bugüne değin Abdullah Gül ile Erdoğan arasında bir denge siyaseti izleyen Davutoğlu’nun ise Gül’ün bu adımları sonrası Erdoğan çevresine yakınlaştığı iddia ediliyor. Bu iddiaları güçlendiren yan ise 1 Kasım seçimlerinde “3.dönemlikler” içerisinde yer alan AKP milletvekillerinin tamamının Abdullah Gül çevresinde yer alması ve Davutoğlu’nun bu kişileri yeniden milletvekili adayı göstermemesi oldu.

AKP’de ilk kazan partinin önemli noktalarına Süleyman Soylu, Numan Kurtulmuş gibi kişilerin getirilmesinin ardından kalkarken, Erdoğan’a yakın çevreler “AKP’li” olarak adlandırılmıştı. İçlerinde Ali Babacan, Nihat Ergün, Mehmet Ali Şimşek, Bülent Arınç gibi isimlerin bulunduğu iddia edilen Gül çevresi ise kendisini “Ak Partililer” olarak adlandırıyor. Öte yandan bu isimlerin Gül ile yakınlığı ve ne düzeyde beraber hareket ettiği ise muammalı bir konu. Bununla birlikte Gül’e özellikle ekonomi çevrelerinde yer alan AKP’lilerin destek vermesi ise dikkat çekiyor.

ABDULLAH GÜL KOALİSYONUN PARÇASI MI OLACAK?

Abdullah Gül’ün son günlerde Davutoğlu ile de arası gerilirken, özellikle Ankara katliamı sonrası yaptığı çıkış iktidar Davutoğlu tarafından hedef tahtasına oturtulmuştu. HDP Eş Genel Başkanı bugün Cumhuriyet’e verdiği röportajda durumu değerlendirirken, Gül’e destek çıktı ve AKP yönetimini eleştirdi. Özellikle seçimler sonrasında CHP, MHP ve HDP’nin destek vereceği bir koalisyonun kurulması şu günlerde en çok konuşulan başlık olurken, diğer partilerden AKP’ye yönelik bu çıkışlar dikkat çekiyor.

Gül cephesinde bunlar konuşulurken, özellikle yolsuzluklar ve siyasi skandallara karşı artık harekete geçilmesi gerektiği ve “bu pislik temizlenmez” şeklinde olaya yaklaşılıyor. Öte yandan Abdullah Gül bugün bu ifadelere net bir biçimde karşı çıkarken, AKP’de “nazik atışmaların” sürdüğü ve kararsızlığın biraz daha hakim olduğu bir tablo görülüyor.