Gülen cemaatine karşı yeni dalga

AKP, Gülen cemaatine karşı yeni bir operasyon dalgası başlattı. Ekrem Dumanlı, Akın İpek ve Hidayet Karaca'nın da arasında bulunduğu 65 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Gülen cemaatine karşı yeni dalga

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” adıyla anılan Fetullah Gülen cemaatine yönelik bu sabah başlatılan operasyon kapsamında Ekrem Dumanlı, Akın İpek ve Hidayet Karaca’nın da arasında bulunduğu 65 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan 65 kişiden 43’ünün yurtdışında bulunduğu belirtilirken şüphelilerden en az 5’inin gözaltına alındığı kaydedildi.

Operasyon kapsamında AKP İzmir eski milletvekili İlhan İşbilen de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sabah saatlerinde gözaltına alınan İşbilen, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Hastanedeki işlemlerinin ardından İşbilen, Vatan’daki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Operasyon “ülke ve bölge imamları”na yönelik

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan isimler arasında gazeteci Ekrem Dumanlı, iş adamı Akın İpek, halen tutuklu bulunan Hidayet Karaca ile “paralel yapı İç Anadolu bölge eğitim imamı” olduğu ileri sürülen Cemil Koca, Cevdet Türkyolu ve Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan’ın da bulunduğu bildirildi.

Ana soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda görevli cumhuriyet savcısının talimatıyla İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Antalya ve Kütahya’nın da arasında bulunduğu 10 ilde polis bu sabah operasyon başlatmıştı.

Operasyonun, Gülen cemaatinin “ülke ve bölge imamları” olduğu ileri sürülen “tepe yönetimine” yönelik gerçekleştirildiği belirtiliyor.